Vučić o učešću boksera iz Prištine na šampionatu u Beogradu: Nemački ambasador nije uvek tako reagovao

On je rekao da ne zna šta je problem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printskrin

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je večeras da lično ne vidi problem u učešću boksera iz Prištine na šampionatu u Beogradu, a da zamerke nemačkog ambasadora u Prištini tim povodom pokazuju koliko je malo nekim potrebno da iskažu svoju privrženost jednima, a nenaklonost drugima, i to na malim stvarima.

Na konstataciju da je Aljbin Kurti protestovao zbog boksera sa takozvanog Kosova, koji su zaustavljeni na administrativnoj liniji, a nemački ambasador u Prištini je to prokomentarisao rečima da je to “zatvoreni, a ne otvoreni Balkan” i da Srbija treba da bude kažnjena, Vučić je odgovorio:

– Lepo je što nemački ambabador nije reagovao kada je zabranjivano igračima od Crvene zvezde do juniora, omladinaca klubova, koji su samo hteli da igraju fudbal.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je rekao da ne zna šta je problem, budući da su njihovi dolazili u centralnu Srbiju i da nije bilo nikakvih posebnih problema, a da su mu ljudi iz Bokserskog saveza preneli da se bokseri iz Prištine nisu prijavili ili su pravili predstavu na administrativnom prelazu.

– Svejedno je. Da su me pitali, rekao bih da nemam preterani problem da učestvuju u sportskom takmičenju – rekao je Vučić.

Primetio je da bi, kada bismo terali “mak na konac”, i tako se ponašali, to značilo da ne učestvujemo ni na Olimpijskim igrama.

– Hvala nemačkom ambasadoru što nas je upozorio. Zato ćemo još više da insistiramo na Otvorenom Balkanu, iako bi pojedini ambasadori iz Prištine želeli da naprave baš zatvoreni Balkan – rekao je Vučić.

On je dodao da će za nekoliko dana, po povratku iz Glazgova, sastati sa Edijem Ramom i Zoranom Zaevim, kako bi nastavili saradnju u okviru te inicijative.

– To sve pokazuje koliko je nekima malo potrebno da političku privrženost jednom ili nenaklonost drugom pokažu na malim, nevažnim stvarima – rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar