LISTA FILMOVA

Najbolji tinejdžerski ljubavni filmovi – top 10

Koje filmove preporučujemo da pogledate za Dan zaljubljenih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/IPA / IPA

Približava nam se Dan zaljubljenih, jedan od omiljenih praznika među mlađom populacijom. Dan zaljubljenih je praznik kada se slavi ljubav i savršen dan za gledanje romatičnih filmova. Naravno, ljubavne filmove možete gledati bilo kad, ali to na ovaj dan ima poseban značaj. Ovo su najbolji tinejdžerski ljubavni filmovi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Neki od filmova sa ove liste su vam već poznati, to su klasici koje je sasvim u redu odgledati i po nekoliko puta. Za neke od filmova sa ove liste sigurno niste čuli te će za vas biti pravo otkriće. Mešali smo klasike sa novim filmovima, da bi se za svakog našlo ponešto.

10. Step up (2006)

Tajler je tokom čitavog života izazivao samo nevolje, zato uopšte nije bilo čudno kad je zajedno sa prijateljima upao u baltsku školu i uništavao je. Tako dolazi do suđenja gde mu je izrečena kazna od 200 sati društveno-korisnog rada u istoj školi.

Prilikom služenja kazne ubrzo primećuje talentovanu balerinu, Noru, koja pokušava da ubaci hip-hop pokrete u klasičan balet. Nakon kratkog ubeđivanja Tajler pristaje i počinje da radi sa Norom na njenoj koreografiji. Ova koreografija predstavlja završni ispit za Noru i može joj omogućiti zaposlenje nakon školovanja.

Kako provode mnogo vremena zajedno, između Nore i Tejlora počinju da sevaju varnice. No, ispred ovog plesnog i ljubavnog para se nalaze mnoge poteškoće.

9. Five feet apart (2019)

Stela, sedamnaestogodišnja devojčica, nije običan tinejdžer. Ona je većinu svog života provela u bolnicama jer boluje od teške bolesti koja remeti čitav tok života – cistična fibroza. Život provodi u rutinama, pravilima i kontorlisanju sebe kako bi sačuvala sopstveno zdravlje.

Njena rutina biva uzdrmana kad upoznaje izuzetno šarmantnog dečka – Vila, koji takođe boluje od iste bolesti. Osobe koje boluju od cistične fibroze treba da budu bar 1,5 metar udaljene od drugih kako bi smanjile mogućnost da dođu u kontakt sa mirkoorganizmima koje bi uzrokovale kašljanje i kijanje, koje po njih može biti fatalno.

Vil i Stalfa sve više flertuju i počinju da se zaljubljuju jedno u drugo, ali ne smeju da priđu jedno drugom. Kako raste privlačnost između njih, tako raste i iskušenje da prekrše sva pravila i fizički se približe.

8. To All The Boys I’ve Loved Before (2018)

Lara Džin Kavi je tiha tinejdžerka koja je navikla da se drži po strani i da mašta. Njen ljubavni život je imaginaran – odvija se u njenoj glavi, u knjigama i filmovima. No, Lara Džin ima kutiju sa ljubavnim pismima. To nisu pisma koja je ona dobila, već ona koje je napisala svojim ljubavima, kojih ukupno ima 5.

U tim pismima ona je napisala nešto što nikad ne bi rekla u realnosti, baš zato što nikad nije imala nameru da ih pošalje. Ipak, pisma su poslata i stižu do svakog od tih pet momaka. I tako se njen ljubavni život okreće naopako.

Kada su u pitanju najbolji tinejdžerski ljubavni filmovi ovaj film je nezaobilazan. Snimljen je drugi deo filma, a očekuje se i skori izlazak trećeg dela na Netfliksu.

7. The Fault in Our Stars (2014)

Sedamnaestogodišnja Hejzel Grejs ima rak pluća, te zbog toga svuda sa sobom mora da nosi bocu sa kiseonikom. Radnja počinje kada Hejzel njena majka natera da prisustvuje sastanku grupe za podršku obolelima od raka. Tamo upoznaje Gasa – osamnaestogodišnjaka koji je ostao bez dela noge usled borbe sa kancerom.

Par se zaljubljuje. Hejzel otkriva Gasu svoju omiljenu knjigu koju je napisao Piter Van Hauten – holandski pisac. Rekla je Gasu da bi volela da popriča sa piscem o kraju te knjige.

Gas uspeva da dođe do Piter Van Hautena, koji ih poziva da ga posete u Amsterdamu. Par odlazi u Amsterdam i Hejzel otkriva da Piter nije ni nalik onome što je zamišljala. No, to nije najveća neugodnost koja ih je zadesila na ovom putovanju.

6. The Kissing Booth (2018)

El i Li su najbolji prijatelji još od detinjstva. Da bi ostali dobri prijatelji napravili su set pravila koja se moraju bespogovorno poštovati. Jedno od pravila je: Nikad neću biti u vezi sa bližom porodicom svog najboljeg prijatelja.

Stvari počinju da se komplikuju kada se El naglo prolepša, te momci počinju da je primećuju. Zajedno sa svojim najboljim prijateljem organizuje štand za ljubljenje, na kome se pojavljuje Noa, prezgodni Lijev brat. Tom prilikom je poljubio El.

Glavna junjakinja se zaljubljuje, ali ne sme da prizna svom najboljem prijatelju da se zaljubila u njegovog brata jer je to protiv pravila. Iako ima tek par godina kako je snimljen, Kissing booth zasigurno zaslužuje epitet najbolji tinejdžerski ljubavni filmovi.

5. Clueless (1995)

Šer je bogata, popularna plavuša koja je navikla da uvek dobija ono šta hoće. Ako profesor ne želi da joj da veću ocenu u stanju je da smisli čitav plan gde zauzima ulogu provodadžike, da svog profesora spoji sa njenom profesorkom i time ga učini srećnim i natera da smanji svoje kriterijume.

Kada se devojka po imenu Tai preseli na Beverli Hils, Šer i njena prijateljica Dion je “uzimaju pod svoje”. Njih dve imaju plan kako da Tai učine popularnom i lepom, kako bi joj pomogle da nađe dečka.

U čitavom tom procesu Šer otkriva da i sama želi dečka, ali ne postoji niko za koga je zainteresovana. Daljom radnjom filma Šer shvata da lepota i popularnost nisu najvažnije stvari u životu i tek tada pronalazi svog dečka iz snova.

Kada su najbolji tinejdžerski ljubavni filmovi u pitanju ovo je jedan klasik, bez kojih ni jedna dobra lista sa tinejdžerskim filmovima ne može da prođe.

4. 10 Things I Hate About You (1999)

Kameron se seli u novi grad i prvog dana u školi se zaljubljuje u prelepu Bjanku Stratford – jednu od najpopularnijih devojaka u školi. No, Kameron ne može da izvede Bjanku na dejt zato što njen otac ima pravilo: Bjanka ne izlazi sa momcima dok to ne čini i njena starija sestra – Ket.

Tu se radnja filma komplikuje jer Ket nema ni najmanju želju da izlazi na dejtove. Ona je pobunjenik koji sve svoje vršnjake uspeva da otera grubim rečima. No, postoji jedan momak kojeg Ket ne može zastrašiti, ozloglašeni Patrik – koji, takođe, nije zainteresovan da izlazi sa Ket.

Očajni Kameron počinje da daje novac Patriku da bi ovaj izlazio sa Ket, kako bi sebi obezbedio dejt sa Bjankom. U daljem toku filma situacija se dodatno komplikuje, a kulminaciju radnje preporučujemo da sami odgledate.

Kultni tinejdžerski ljubavni filmovi na svojoj listi moraju imati i “10 razloga zašto te mrzim”, što zbog odličnog humora, što zbog šarmantnog Hita Ledžera.

3. Angus, Thongs and Perfect Snogging (2008)

Angus, tange i pravo pravcato ljubljenje” je flim snimljen po istoimenom romanu. Radnja filma odlično dočarava život i nedoumice jedne četrnaestogodišnjakinje koja odrasta, uči prave životne vrednosti, kao i kako da se ljubi – na ovom poslednjem je akcenat.

Džordžija, glavni lik u filmu je zaljubljena u Robija, koji se viđa sa njenom najvećom rivalkom – Linzi. Da bi porasla da osvoji Robija, Džordžija uči kako da se ljubi, a učitelj joj je Piter – dečko koji joj se ne dopada.

Čak i posle iznenadnog poljupca sa Robijem, Džordžiji stvari ne postaju ništa jasnije i još uvek pokušava da ga osvoji.

Ovo je odličan dodatak listi sa tinejdžerksim ljubavnim filmovima, a u njemu će se naročito pronaći tinejdžerke od 12 do 15 godina. Film ima odličan humor, ali i dobru pouku.

2. The Perks of Being a Wallflower (2012)

Kad su u pitanju najbolji tinejdžerski ljubavni filmovi na listi se mora naći i “The Perks of Being a Wallflower”. Film na odličan način osvetljava kako izgleda život neprilagođenog introvernog tinejdžera.

Čarli se prosto ne uklapa u tipičnu sliku o popularnim tinejdžerima, niti to pokušava. U filmu se bori sa raznim teškim osećanjima: tugom zbog samoubistva svog najboljeg prijatelja, prvom zaljubljenošću i sopstvenim mentalnim problemima koji umeju da budu izuzetno problematični.

Istovremeno pokušava da nađe grupu koja će ga prihvatiti takvog kakav jeste i nada se da će osvojiti devojku svojih snova (prelepu Emu Votson). Ovo nije običan lagani tinejdžerski ljubavni film, ovaj film posvećuje posebnu pažnju mentalnim bolestima koje su i u adolescenciji i u odraslom dobu tabu tema.

1. Keith (2008)

Natali je mislila da je isplanirala ceo svoj život: stipendiju za fakultet, kako da ostane popularna i posle srednje škole… a onda dolazi Kit, koji je poremetio sve njene planove.

Kit je enigmatičan, mističan, uopšte ga nije lako pročitati. Upravo tako osvaja Natali, koju svojim ponašanjem gura van njene zone komfora. Natali konstantno pokušava da ga upozna, jer večito ostaje tajnovit.

Kako joj nije u planu da se zaljubi, trudi se da ostane hladna prema njemu, iako je svesna da joj je već ušao pod kožu. Klupko tajne se odmotava i Natalin i Kitov život se zauvek menja.

Ovo je još jedan neobičan tinejdžerski film koji će vam se zasigurno dopasti. Svi nabrojani filmovi su odličan izbor za gledanje sa partnerom ili drugaricama dok obeležavate Dan zaljubljenih… ili bilo koji vikend.

A ako se pitate šta da kupite svojoj boljoj polovini za Dan zaljubljenih kliknite na OVAJ link.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar