REPORTER OBJEKTIVA NA LICU MESTA

Manastir Tumane: Gde se nalazi i kakva vas tamo očekuju čuda, ozdravljenja i molitve (VIDEO)

Čitaocima donosimo kraći snimak iz manastira, uz obećanje da ćemo u narednom periodu objaviti i veliku reportažu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Video: Objektiv.rs

Jedno od najintrigantnijih i sve popularnijih mesta u Srbiji, koje svakodnevno, gotovo hipnotički privlači posetioce je manastir Tumane. Do nedavno, malo ko je znao za ovaj pravoslavni manastir Eparhije braničevske SPC, ali zato je danas svima dobro poznato da je to mesto na kojem se dešavaju potpuno neverovatne i čudesne stvari. Neverne Tome sumnjaju, ali brojna svedočenja o isceljenjima koja su dokumentovana medicinskim nalazima, ostavljaju bez teksta i najnevernije. O isceljenjima svedoče ne samo pravoslavni posetioci iz Srbije, već i pripadnici svih konfesija iz čitavog regiona. Kada je u pitanje manastir Tumane čuda izgledaju zaista moguća, kada čovek čuje, vidi, uveri se na iskustvima drugih da se zaista neobjašnjive stvari zbivaju na ovom mestu, sasvim je očekivano da i sam poželi da ga poseti. Da potraži pomoć, utehu, ili možda samo da zadovolji radoznalost i nevericu.

Manastir Tumane se nalazi u blizini Golupca/Foto/Video: Objektiv.rs

Gde se nalazi manastir Tumane?

Manastir Tumane nalazi se na severoistoku Srbije, u Braničevskom okrugu, 12 kilometara od Golupca i u neposredoj blizini Golubačke tvrđave. Uz obalu Dunava i granice sa Rumunijom, manastir je okružen i “ušuškan” veličanstvenom prirodom.

Udaljenost od Beograda je 130, a od Požarevca 50 kilometara i veoma lako ćete se snaći na lokalnom putu ako se uputite u manastir Tumane. Mapa puta je veoma precizno prikazana OVDE, nećete se izgubiti ukoliko budete sledili uputstva, auto – karta će vam biti siguran asistent na ovom putešestviju.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Manastir Tumane – čuda, molitve i ozdravljenja

Vernici Srpske pravoslavne crkve, ali i pripadnici drugih konfesija, sa strahopoštovanjem i rado dolaze u manastir Tumane, verujući da će im molitve upućene svetiteljima Zosimu i Jakovu, pomoći da ostvare želje i nadanja, razreše svoje, kao i životne probleme svojih bližnjih.

Sve su učestalije priče, svedočenja onih kojima je poseta ovom svetom mestu donela pomoć, ozdravljenje, željeno potomstvo. Čak i oni koji su samo znatiželjni, posle takvih priča ne ostaju ravnodušni. Upućeni kažu da je potrebno da na ovo mesto dođete sa iskrenom željom za pomoć i iz srca uputite molitve pokraj moštiju svetitelja Joakima i Zosima, te da ćete zasigurno dobiti pomoć u nevolji, ozdravljenje i ispunjenje želja.

O brojnim čudima i isceljenjima sve više oni koji su ih doživeli svedoče javno i iznose svoje priče u medijima. Manastirsko bratstvo se trudi da zabeleži što više takvih ličnih priča, kako bi ostala kao trajno svedočanstvo, jer su zaista nestvarna i neverovatna. Arhivu o slučajevima ozdravljenja, koju pravi bratsvo manastira Tumane možete pogledati OVDE.

Manastir Tumane – kontakt telefon i adresa

Za sve koji ne poznaju dovoljno deo Srbije u kojem se nalazi manastir Tumane, ne znaju kako da stignu do Golupca ili im je potrebno da razreše bilo koju nedoumicu vezanu za to kada i kako mogu da posete ovo mesto, odgovore mogu da potraže putem broja telefona manastira +381 12 767 51 95, a takođe mogu i da napišu e-mail na adresu [email protected] i bratsvo će im sigurno odgovoriti. Iako svakodnevno imaju mnogobrojne dužnosti, oni uvek nađu vremena i snage da ljubazno i strpljivo odgovaraju na pozive i pisma svih onih kojima su potrebne informacije ili instrukcije za dolazak u manastir.

Reporter portala Objektiv.rs posetio je manastir Tumane i tom prilikom zabeležio video – zapis. O ovom mestu, mogli bi se snimati filmovi, jer intrigantnih svedočenja posetitelja o neverovatnim, čudotvornim isceljenjima i događajima, ima na pretek.

Mi vam za sada donosimo ovaj kraći video, uz obećanje da ćemo ponovo posetiti Tumane i okom kamere zabeležiti neke od priča i svedočenja onih koji su posetili ovo mesto i uverili se da su čuda zaista moguća.

Reporter: Ivan Marinković

Montaža: Danilo Krša

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar