Drama u Sopotu: Bebi od tri meseca se obmotala dlaka oko prsta, otac ispričao JEZIVE DETALJE iz bolnice

Bojan je ono kroz šta je prošla njegova tromesečna beba podelio na društvenoj mreži Fejsbuk

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Bojan Stanisavljević Foto: Facebook/Printscreen

Neverovatna situacija dogodila se u ponedeljak porodici Stanisavljević kada se njihovoj tromesečnoj bebi dlaka obmotala oko nožnog prsta i pritom zaustavila cirukalaciju! Otac dečaka, Bojan, odmah je reagovao i odveo bebu u dom zdravlja u Sopotu i tu počinje čitava drama.

Bruka u Nikšiću: PROTERANI Srbi iz Crne Gore

Bojan je ono kroz šta je prošla njegova tromesečna beba podelio na društvenoj mreži Fejsbuk, a mnogi tvrde da ovo nije usamljen slučaj te se ovakve nezgode, koliko god zvuče neverovatno, dešavaju sa malom decom češće no što mislimo.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Otac bebe Bojan Stanisavljević ispričao je za “Blic” da je svoje dete, bebu staru tri meseca, odveo je kod lekara u ponedeljak u 16 časova, razlog – umrsila se dlaka oko prsta na nozi.

Virio je kraj dlake, bilo je stegnuto tako da je prst počeo da crveni. Oni (lekari doma zdravlja Sopot, prim. aut.) su to probali da odmrse i na kraju su povukli za taj kraj i otkinuli dlaku, isprali ranu, previli i rekli nam da dođemo u sredu popodne na kontrolu i da ništa ne diramo – ispričao je otac.

Kako navodi dalje, u utorak, kada se dete probudilo, otac je odmotao zavoj, ali je prstić još više buknuo.

– Stavim dete u kola, odem opet u Sopot. Druga doktorka. Ulazim i ispričam šta je bilo juče i odmah tražim uput za Beograd. Kažu mi: “Čekaj da ga vidi doktorka”. Pogleda ga i kaže: “Nema ovde ništa”, previje i poručuje nam: “Idite kući nema potrebe da idete za Beograd, korona i sve ostalo… – prepričava otac.

Kreću kući, međutim, kako kaže, dete opet počinje da plače.

– Ja okrenem kola i pravac Beograd. Stižem u Tirševu, primaju me bez uputa, i onda sasvim druga priča: “Šta ste čekali do sada!?”. Rekoh da su nas poslali kući, a mi smo sami došli – kaže Bojan Stanisavljević.

Bojan Stanisavljević Foto: Facebook/Printscreen

Odlaze, kaže, pravo kod hirurga gde lekar odmotava 4, 5 krugova dlake i kaže, tvrdi Stanisavljević: “Neću da vam govorim šta bi bilo do sutra popodne”.

– Majku i dete zadržavaju u bolnici i na svakih sat vremena obilazi ih i nadgledaju stanje prsta i, normalno, samo za jednu noć je otok spao – rakao je Bojan.

U izjavi za “Blic” Bojan kaže i da je beba sada dobro i najavljuje tužbu protiv lekara u Domu zdravlja Sopot.

Direktor Doma zdravlja Sopot dr Bogdan Koroman potvrđuje za “Blic” da je beba primljena u ponedeljak u 17 sati u ovu ustanovu.

– Bebu ju primila pedijatar dr Snežana Jović, koja je izabrani lekar deteta. Dete je pregledano, nije imalo temperaturu. U samoj ambulanti je pokušano da se ukloni dlaka, ali kako mi je rečeno, dlaka je bila sjajna i nije mogla precizno da se vidi. Zatim je previjen prst i dete je vraćeno kući sa preporukom roditeljima da u slučaju da se stanje pogorša dođu u ambulantu kako bi im dali uput za hirurga – rekao je dr Koroman za “Blic”.

Dodaje da su roditelji s bebom došli u utorak ujutru ponovo u ambulantu, a da ih je primio drugi pedijatar, dr Zorka Denić.

– Doktorka je pregledala bebu i kaže da se dete normalno ponašalao, nije imalo temperaturu. Ona je radi preventive uključila antibiotike detetu, ali lično nije smatrala da je u tom momentu bila potrebna dodatna intervencija. Roditeljima je saopštila da beba treba da se kontroliše, s obzirom da je narednog dana radio izabrani pedijatar deteta – kaže za “Blic” dr Koroman i zaključuje:

– To je sve proverljivo u kartonu. S druge strane, da li je procena pedijatra bila ispravna, ja kako direktor ne mogu da ulazim i to i da ocenjujem stručne stvari. Zna se ko je zadužen da ocenjuje lekarsku grešku.

Direktor napominje i da Dom zdravlja ima samo dva pedijatra, koji su zaduženi za celu opštinu, i jednog lekara opšte prakse koji radi isključivo sa školskom decom.



Izvor: Blic

Komentari (10)

  1. Ovo je komentar za ovu priču sa bebom u svim manjim gradovima je tako što se tiče medicine i njihove stručnosti ništa bolja situacija nije ni u Kraljevu kad im tražiš uput za BG kao da im tražiš potpis za streljanje jer od njihove sujete je više ljudi umrlo nego od korone a razlog je da se ne otkrije koliko pojedini doktori ne znaju ništa meni ćerka umalo nije umrla od slepog creva u 21 veku iako im je opisala sve simptome koji ukazuju na to njihov komentar je samo prehlada iako su leukociti otišli do neba bolovi u stomaku nesnosni ali ne oni stoje iza svoje tvdoglavosti do kraja operisana je u Nišu u 1sat noću kao hitan slučaj svi doktori u BG i Nišu znaju za takve slučajeve ali se ne reaguje jer vrana vrani oči ne vadi

    Odgovori

Ostavite komentar