Šta znači sanjati more? – Suočićete se sa jakim emocijama

More se može sanjati na veliki broj načina - plivanje, mutno more, šetnja plažom i sve ima drugačije značenje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
sanjati more
Foto: Shutterstock

Sanjati more ima posebnu simboliku, jer se velike površine sa vodom (reke, jezera, mora i okeani) vezuju za emocije. Tako da ovaj san označava vaše emotivno stanje, bilo da ste vi toga svesni ili ne. Potražite koje je tumačenje vašeg sna istog trenutka kada se probudite, jer što duže čekate, to je veća mogućnost da ćete zaboraviti san.

Iako detalji jesu bitni da biste rastumačili vaše snove, ono što je još bitnije jeste kakav ste utisak imali prilikom spavanja – kakvo je bilo celokupno raspoloženje sna? Da li ste bili uplašeni, tužni, uznemireni, srećni, mirni? To će vam mnogo reći o tome kakvo predskazanje donosi ovakav san.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Evo svih tumačenja snova u kojima se pojavljuje more.

Šta znači sanjati more?

Snovi o moru mogu imati veliki broj varijacija. Možete sanjati da vi plivate, da šetate plažom, možete sanjati mutno ili bistro more, da ste na sredini mora ili čak kako vam se približava veliki talas. Zato ćemo ići redom i tumačiti različite motive snova o moru.

Sanjati more i pesak

Pesak u kombinaciji sa morem je simbol za emotivnu labilnost. Takođe, tumači se i kao proticanje vremena i vaš strah od starosti. Takođe, sitan pesak može ukazivati na to da imate bezbroj sitnih problema.

sanjati more
Foto: ANGEL FITOR / Sciencephoto / Profimedia

Sanjati more i plažu znači da podsvest želi da vas uputi u vaša potisnuta osećanja. Ako šetate plažom, gledate u pesak, more i talase, to znači da se pripremate za neki veliki i težak zadatak. Da se možda još dvoumite oko nečega i opipavate teren i istražujete kakva je situacija.

Da li se spremate da zaronite, da li posmatrate svoj odraz u vodi? Šta radite u ovom snu? Odraz u vodi znači da preispitujete sebe i da vam se velike promene događaju u životu.

Veliki narodni sanovnik – Najobuhvatnije tumačenje snova

San u kome plivate u moru

Sanjati more ima mnogo tumačenja, a nekad se i određena situacija u moru tumači na različite načine. Baš takav je slučaj sa snom u kome plivate u moru. On može imati 4 značenja.

1) Još uvek ne želite da zavirite u sebe i da iz korena promenite neke svoje osobine. 2) Uspešno plivate kroz svoje probleme i ostvarićete ono što ste zamislili i što duže vremena priželjkujete. 3) Imate veoma srećan i ispunjen seksualni život. 4) Sticanje bogatstva, odnosno naglo poboljšanje materijalne situacije.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Roniti u snu

San u kome ronite pokazuje da ste zaista uronili u svoje emocije. Način na koji ronite pokazuje kako se nosite sa svim tim emocijama. Ako lagano ronite i ne nailazite na poteškoće to znači da vrlo dobro vladate svojim emocijama. Sa druge strane, ako ne možete da zaronite, stignete gde želite, gubite dah ili vas je nešto uhvatilo za nogu, to znači da su mogući nekontrolisani emotivni izlivi u realnosti.

Šta znači sanjati krv? Ovo vaša podsvest želi da vam poruči

Sanjati da se davite

San u kome se davite je jedan od najupečatljivijih snova. Svaki san u kome imamo bliski susret sa smrću ostavlja trag na nas i sećamo ga se prilično dugo.

Iako ovakva vrsta sna može biti traumatična tumači se da naprosto imate mnogo nesigurnosti u životu, da se ne osećate kao da imate na nekog da se oslonite, odnosno, za nešto da se uhvatite. Vaši strahovi mogu biti uzrokovani realnim, lošim događajima, ili anksioznošću koja često preuveličava probleme i čini da nam izgleda kao da smo sasvim sami.

sanjati more
Foto: Alex Holland / ImageSource / Profimedia

Ovakav san može ukazivati i na to da vas obuzima previše potisnutih emocija u datom trenutku. San u kome se davite može biti i način da vam vaša podsvest kaže da vam je potrebna pomoć da se izborite sa svim tim emocijama. Ako ste zaista u realnosti preplavljeni emocijama i imate osećaj da ne možete sami da se izborite sa njima, preporučujemo vam da zatražite pomoć psihoterapeuta ili psihologa.

Šta znači sanjati pokojnika – Tumačenje snova

Sanjati nekog drugog da se davi u moru

Sanjati davljenika je dobro predskazanje. To znači da ćete biti u mogućnosti da pomognete nekome ko se bori sa ozbiljnim problemima. Vi ćete izabrati da mu pomognete i ta osoba će vam biti večito zahvalna.

Sanjati duboko, tamno, uzburkano more

Sanjati more koje je nemirno znači da vaše emocije nisu stabilne i da vi ni sami ne znate šta se nalazi duboko u vama.

Foto: Shutterstock, ilustracija

Sa druge strane, ovaj san se tumači da ćete imati velike prepreke da dođete do vašeg cilja, ali da ćete do tog cilja svakako doći. Jedino što vam je potrebno jeste da ojačate kako biste mogli da se nosite sa svim izazovima.

Postoji još jedno tumačenje prema kome uzburkano more znači da potiskujete emocije koje ne bi trebalo, to su bes i ljutnja, koji u javi kipte, ali vi ne dozvoljavate da se to vidi. Dopustite sebi da prođete kroz neku emociju, tek onda će ona proći.

Šta znači sanjati BIVŠEG dečka? Čeka vas VELIKA promena

Mirno more

Jedan od najčešćih snova je sanjati more koje je mirno i bistro. I ovo se tumači na dva drugačija načina. Najpre, može se reći da je u vašem životu sve u redu, da ste usklađeni sami sa sobom i da se nalazite, sasvim zasluženo, u mirnijem periodu života.

Foto: PASCAL GOETGHELUCK / Sciencephoto / Profimedia

No, drugo značenje ovog sna je nešto tužnije. Ono može ukazivati na to da niste srećni u životu i da je vaš život kao “Mrtvo more” Radoja Domanovića. Da se u vašem životu ništa posebno ne dešava, da ne dopuštate da se more uzburka i da se nešto promeni.

Razlika između ova dva tumačenja jeste u vašem osećaju kada posmatrate more. Ako ste mirni i spokojni, to znači da je trenutno sve u redu sa vašim životom. A ako imate nelagodan osećaj dok posmatrate to more i ako je more mutno, to može ukazivati na to da ste duboko nesrećni.

Šta znači sanjati da si trudna? Šta se krije iza toga?

Sanjati more i brodove

Sanjati da plovite morem  simbolično znači da u nešto uplovljavate sa nekim. Zato, ako sanjate da ste sa vašim partnerom na brodu i da lagano plovite mirnim morem – da vas očekuje srećna i stabilna budućnost.

sanjati more
Foto: Shutterstock

Sa druge strane, ako ste na brodu sami, to znači da će neko ko vam je veoma bitan prekinuti kontakt sa vama. Ovo može značiti da će doći do raskida sa partnerom, svađe sa prijateljem, pa čak i do smrti drage osobe. Sanjati brod može biti i posledica toga što se već dogodilo, odnosno, ovaj san možete sanjati kad ste pretrpeli gubitak.

Šta znači sanjati zmije prema sanovniku i prema psihologiji

Prljavo i mutno more

Ovakvo more se, nažalost, mnogo češće sreće u realnosti nego u snovima. A kada sanjate more u kome se nalazi đubre i mulj to ima posebnu simboliku i ukazuje na ljubomoru.

Ljubomora može biti upućena ka vama ili vi možete biti ljubomorni. Znajte da je ljubomora u vezi znak nepoverenja među partnerima. A može bitno da naruši odnos kad je u velikim količinama. Veza treba da se zasniva na poverenju, a ljubormora je upravo ono što urušava to poverenje.

sanjati more
Foto: Chris Hackett / Tetra Images / Profimedia

More puno riba

Ukoliko sanjate more sa ribama, to znači da imate mnoštvo problema. U zavisnosti od toga da li je more mutno ili bistro zavisi da li ćete uspeti da rešite sve te probleme. More puno riba je najava teško perioda, zato vam preporučujemo da se psihički pripremite na to.

Sanjati skok u more

Sanjati more ima različita tumačenja, uglavnom ima značenje emocija, bilo da su potisnute ili ne. Skok u more se tumači tako da će vam se u budućnosti desiti nešto što će kod vas izazvati ekstremno jake emocije. Dogodiće vam se velika promena, nešto što niste očekivali, a to može biti dobro ili loše. U svakom slučaju bićete suočeni sa jakim emocijama.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, sanovnik.org, sanovniksnova.com, sanovniksanjarica.com, sanovnik365.com

Komentari (1)

  1. Sanjao sam divno svetloplavo more, ali dok sam se spremao da uđem u vodu vreme se pogoršalo i nebo se natuštilio. Šta to može da znači?

    Odgovori

Ostavite komentar