Kultura nije stala: Tokom novembra novi koncerti u KCB

Snimci će biti i objavljeni na Jutjubu

Foto: Unsplash/Mariya Georgieva

Muzički program za novembar, sutra u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograd (KCB) otvara pijanistkinja Neda Hofman Sretenović u vidu koncertne promocije njenog albuma “Aritmija”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Novi album umetnice na klaviru je savremena srpska muzika za klavir solo, i na promociji će učestvovati muzikološkinje Ivana Miladinović Prica i Ivana Petković Lozo, kao i kompozitor Ivan Brkljačić. Ovom prilikom Hofman Sretenovićeva premijerno će izvesti dela Milane Stojadinović-Milić, Svetlane Maksimović, Branke Popović i Brkljačića.

Maraja Keri kao vesnik praznika: Ljudi su već počeli da slušaju njen božićni hit

Direkcija KCB-a u saradnji sa Udruženjem muzičkih umetnika Srbije organizuje tokom novembra još tri koncerta.Violistkinja Nataša Petrović i pijanistkinja Bojana Dimković 8. novembra će izvesti dela Aleksandra Simića, Dejana Despića i Artura Blisa.

Sledeći koncert rezervisan je za violinistkinju Katarinu Tešenji Kovačevski i pijanistkinju Draganu Raić, saradnice na FMU u Beogradu, koje će izvesti dela domaćih autora Ivana Jevtića i Dejana Despića, ali i repertoar gde je težište na delu “Sonata za violinu i klavir” kompozitora Sezara Franka. Koncert 30. novembra za ljubitelje klavirske muzike biće poslednji za novembar – pijanistkinja Jovana Nikolić izvešće dela Betovena, Šuberta, Šopena i Skrjabina.

Pamtimo legendu rokenrola: Dva koncerta posvećena Vladi Divljanu oduševila publiku

Za one koji ne mogu prisustvovati uživo ovim koncertima, jer je broj mesta za publiku u Galeriji Artget smanjen na 25, već narednog dana, snimak dela koncerta će biti objavljen na Jutjub kanalu KCB i biti dostupan nedelju dana svima.

Muzičke nagrade GODUM dodeljene u Ateljeu 212: Ovo su svi pobednici

Izvor:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar