Šta poneti u manastir Tumane, a da je potrebno monasima?

Ponesite dobru volju, pre svega

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
šta poneti u manastir tumane
Foto: Vladimir Šporčić

Tumanski hodočasnici imaju mnogo pitanja i nedoumica vezanih za svoj odlazak na ovo mesto isceljenja. Jedno od najčešćih je šta poneti u manastir Tumane?

Ovaj manastir je poznato mesto, nadomak Golupca, na koje vernici dolaze da bi se molili za svoje ozdravljenje i isceljenje, kao i za ozdravljenje najbližih. Veruje se da iscelitelji mogu pomoći čak i onima koji boluju od najtežih bolesti.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dolaze i bračni parovi koji imaju problema sa začećem. Postoje razne priče da su parovi nakon posete manastiru bili blagosloveni porodom. Tako iz godine u godinu Tumane opravdava svoju reputaciju kao mestom gde se dešavaju čuda iskrenim vernicima.

Šta poneti u manastir Tumane?

Mnogi isposnici misle dsa je obavezno da nešto ponesu, ali stvari ne stoje zaista tako. Sve zavisi od vaše dobre volje, ali i najviše od vaših mogućnosti. Dakle, na vama ne postoji obaveza da ponesete bilo šta i donošenje darova ne treba da bude nešto što će vas sprečiti da posetite ovaj manastir.

manastir tumane
Foto: Vladimir Šporčić

Šta onda poneti u manastir Tumane? Tumane je svetinja u koju dolaze ljudi koji veruju u pomoć Božiju i koji žele da slave Boga molitvom. Zato je najbitnije da na ovo mesto ponesete vašu veru u Boga, nadu da će se vaši problemi rešiti i ljubav u srcu prema Bogu i vašim bližnjima. Bez toga, šta god dodatno da ponesete sa sobom u manastir, vaš odlazak neće biti iskren.

Takođe, naglašavamo da ne treba ni da nosite nešto samo zato što očekujete da ćete nešto dobiti za uzvrat, jer to u startu nisu dobri motivi. Oni koji ponesu hranu ili neke druge stvari u manastir to rade zato što žele da daruju manastir. Nošenje bilo kakvih namirnica nije obećanje da će se vaši problemi rešiti. Ono što je mnogo bitnije jeste šta vam je na srcu.

Foto: Manastir Tumane/Objektiv.rs

Manastir Tumane: Gde se nalazi i kakva vas tamo očekuju čuda, ozdravljenja i molitve (VIDEO)

Čudo božije dožive oni koji su najiskreniji u svojoj veri, a ne oni koji rade stvari iz koristi. Poseta manastiru treba da bude duhovna korist i sreća za svakog vernika, a ne materijalna dobit.

Ako vas zanima istorija ovog manastira, ekipa Objektiva je bila u manastiru i napravila je ovaj snimak:

Sada da odgovorimo na pitanje šta poneti u manastir Tumane, ako to želite i možete. Hodočasnici obično donose sledeće stvari:

– flašu (maslinovog) ulja,

– pakovanje šećera,

– pakovanje kafu,

– peškiri,

– flašu vina,

– pakovanje soli,

– prazne flaše za osvećenu vodu,

– druge osnovne namirnice.

Šta poneti u manastir tumane
Foto: Vladimir Šporčić

Takođe, možete stupiti u kontakt sa monasima i pitati ih šta im je potrebno, kako ne bi došlo do nagomilavanja pojedinih namirnica. Ono šta ste poneli ne unosite u crkvu nego predajete na konku monahu koji je zadužen za primanje i raspoređivanje stvari.

SVA ČUDA iz manastira Tumane: Dokumentarni film “Svedočanstva” biće emitovan u nedelju 15. novembra

Ovo je kontakt manastira Tumane:

Adresa: Manastir Tuman, selo Krivača, 12257 Turija

Telefon: 012/767-51-95

Email: [email protected]

Radno vreme: od ranih jutarnjih sati do 20h.

Foto. Objektiv.rs/Vladimir Šporčić

Da li treba poneti odeću bolesnika?

Ako želite da vam se dogodi čudo i da budete isceljeni najbolje je da lično dođete u manastir. Naravno, to nije uvek moguće, jer su neke bolesti naprosto takve da onemogućavaju kretanje, u nekim slučajevima bolesnici nemaju ni dovoljno novca za ovo hodočašće. Zato neko drugi ide u manastir u njihovo ime.

Neobična priča monaha iz Tumana: Pao sam pred ikonom Svetog Nikole i rekao sebi ‘došao je taj trenutak

Ako u manastir Tumane idete zbog nekog i ne znate šta poneti, da li fotografiju bolesnika, da li njegovu odeću? Odgovor je da je potrebno da ponesete sa sobom neki komad odeće i prislonite ih na svete mošti. Fotografije nisu potrebne, dovoljna je samo odeća.

Ovo je neverovatna ispovest kaluđera Zosima iz Tumana:

Izvor: Zvanična Fejsbuk stranica manastira Tumane

kompaskazesrbija.rs

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

Ostavite komentar