Muzičke nagrade GODUM dodeljene u Ateljeu 212: Ovo su svi pobednici

Nagradu za životno delo dobio čuveni muzičar i frontmen grupe "Smak" - Radomir Mihailović Točak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Mohammad Metri

Treća po redu godišnja dodela nagrada GODUM Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije održana je u sredu uveče na Velikoj sceni pozorišta Atelje 212.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Nagradu za životno delo dobio čuveni muzičar i frontmen grupe “Smak”, Radomir Mihailović Točak.

Najbolja Rok grupa za proteklu 2019. godinu proglašena je “Riblja čorba”, dok je nagrada za Pop muziku otišla u ruke sastavu S.A.R.S., a posebnu Povelju za izuzetan doprinos razvoju bluz, džez i rok muzike primio je i novinar Ivan Makragić.

Ne, uši vas ne varaju: U novom filmu o “Boratu” možete čuti pesme Gorana Bregovića

“Ispričaću vam o dva trenutka kada sam bio jako ponosan u životu. Prvi put beše kada sam bio u Novom Sadu 70-ih godina da se učlanim njihovu estradu, koja mislim da više ne postoji, ali eto to je bilo moje prvo udruženje, za koje sam primio jednu malu člansku kartu i dobio sam dozvolu za rad. Bio sam tada neizmerno ponosan, a drugi trenutak je upravo večeras”, rekao je čuveni Točak i dobio ogroman aplauz u sali.

Vođa “Riblje čorbe” Bora Đorđević nije bio prisutan, ali se obratio putem video linka, iz svog doma u Sloveniji.

Pala odluka: Evo kada i kako će se održati Evrovizija

“Hvala vam za nagradu grupa godine, nadam se da smo je i zaslužili, imali smo puno koncerata i odličan album “Da tebe nije”, a posebno mi je drago što je dobitnik nagrade i Točak, moj Čačanin i zemljak, tako da ove noći odoše dve nagrade u Čačak”, rekao je Bora.

Najbolji džez sastav je “Kvartet Dragan Ćalina”, a nagradu za najbolje mlade snage dobila je slavna elektro pop rok grupa “Buč Kesidi” iz Pančeva, i ovaj duo – gitarista Luka Racić i bubnjar Zoran Zarubica izašli su na binu i zahvalili se uz nekoliko duhovitih i ironičnih opaski. Povelje su dodeljene i za najemitovanija dela, tako je u sferi džeza nagradu odnela pesma “Perdao” koju izvodi “Vasil Hadžimanov bend” (sa Senkom i Biserom Veletanlić) i muzičar je lično preuzeo priznanje, u oblasti pop muzike ponovo “Lutka” grupe S.A.R.S. i “Milimetar” Željka Joksimovića.

Svi volimo muziku na struju: Bajagi nagrada za životno delo



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar