Pamtimo legendu rokenrola: Dva koncerta posvećena Vladi Divljanu oduševila publiku

Pijanisti Aleksandar Šandorov i Nemanja Nikolić su svirali najveće hitove velikana domaće muzike

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/aquariusrecordshr

Emotivna muzička poema “Nebeska Rusija: 4 Maljčika”, posvećena jednom od poslednjih džentlmena rokenrola Vladi Divljanu, bila je sinoć priređena u dvostrukom izdanju koncerta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, zahvaljujući pijanistima Aleksandru Šandorovu i Nemanji Nikoliću.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Specifično veče činila su dva rasprodata koncerta jedan za drugim. Šandorov i Nikolić su uveliko plasirali svoju instrumentalnu kompoziciju velikog hita “Retko te viđam sa devojkama” grupe “Idoli”, koja je obeležila Divljanovu karijeru, pre upliva u uspešne solo vode.

Poslastica za sve ljubitelje muzike: Najavljen koncert posvećen Vladi Divljanu

Šandorov je bio dugogodišnji saradnik ovog gospodina rokenrola, što nas je tako prerano napustio, i jasno je sa koliko duše i iskrenosti je pristupio ovom idejnom konceptu i specifičnom originalnom projektu, koji ih sve povezuje. Višestruko značenje je i jasno, spoj imena Vladinih pesama “Nebeska tema”, “Rusija” i “Maljčiki”, dok broj 4 u naslovu asocira na Divljana, Šandorova, Nikolića, kao i omiljenog kompozitora svih učesnika projekta, Sergeja Prokofjeva, odnosno njegov “Koncert za klavir i orkestar br 3”.

Publika je u dahu pratila muziciranje dva posvećena umetnika koji su uklapali senzibilitet Prokofjeva s drugačijom dimenzijom Divljanovih remek dela, te su podsetili auditorijum na bisere poput “Devojko mala” ili “Odnesi me”, “Dok dobuje kiša (u ritmu tam-tama)”.

Egzit TV: Možemo da uživamo u nastupu Vlade Divljana iz 2014. godine

Lik i delo Vlade Divljana od prošle 2019. godine je u velikoj ekspanziji, posebno zbog uspeha sa dokumentarca “Nebeska tema: Priča o Vladi Divljanu” Mladena Matičevića, kao i iznenadnim osnivanjem više “tribjut” bendova koji slave njegovu karijeru. Sada su dvojica pijanista udahnuli jedan nov, lepši život u neprolazno sećanje koje i posle pet godina nimalo ne bledi.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar