Sastojci:
400 g oštrog brašna
100 g mekog brašna
kesica kvasca
kašičica soli
dve kašike maslinovog ulja
kašičica šećera
350 ml vode
Za fil:
paradajz pelat
100 g gaude
100 g mocarele
dve-tri čili papričice
80 g Zlatiborac kulena
bosiljak, origano
Priprema:
U toploj vodi razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i maslinovim uljem, pa ostaviti da proradi. U veću posudu sipati obe vrste brašna, dodati so i promešati. Potom sipati kvasac, pa zamesiti testo. Ostaviti na toplom da nadođe i da se testo udvostruči, pa ga premesiti i rastanjiti oklagijom.
Prebaciti u podmazan i brašnom posut pleh, pa premazati usitnjenim pelatom. Odozgo rasporediti tanko sečen kulen, rendanu gaudu, iscepkanu mocarelu i čili, pa začiniti bosiljkom i origanom. Peći u rerni na 250 stepeni oko 10-15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Zlatiborac
Komentari (0)