Pica Diavola sa kulenom

U toploj vodi razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i maslinovim uljem, pa ostaviti da proradi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Sastojci:

400 g oštrog brašna

100 g mekog brašna

kesica kvasca

kašičica soli

dve kašike maslinovog ulja

kašičica šećera

350 ml vode

Za fil:

paradajz pelat

100 g gaude

100 g mocarele

dve-tri čili papričice

80 g Zlatiborac kulena

bosiljak, origano

Priprema:

U toploj vodi razmutiti kvasac sa kašičicom šećera i maslinovim uljem, pa ostaviti da proradi. U veću posudu sipati obe vrste brašna, dodati so i promešati. Potom sipati kvasac, pa zamesiti testo. Ostaviti na toplom da nadođe i da se testo udvostruči, pa ga premesiti i rastanjiti oklagijom.

Prebaciti u podmazan i brašnom posut pleh, pa premazati usitnjenim pelatom. Odozgo rasporediti tanko sečen kulen, rendanu gaudu, iscepkanu mocarelu i čili, pa začiniti bosiljkom i origanom. Peći u rerni na 250 stepeni oko 10-15 minuta.

BONUS VIDEO:

Izvor: Zlatiborac

Izvor: Zlatiborac

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar