SMS PORUKE

Najlepše čestitke za 18. rođendan – srećno punoletstvo

Izbor najlepših poruka koje možete poslati vašim najmilijima za punoletstvo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Čestitke za 18. rođendan
Foto:Victoria Gardner/Stockimo/Alamy/Alamy/Profimedia

Punoletstvo je veoma bitno. 18. rođendan predstavlja simbolični, a i zakonski prelazak iz detinjstva u odraslo doba. Zato se za njega priređuje posebna vrsta slavlja i zato zaslužuje poseban vid čestitki. Čestitke za 18. rođendan su, dakle, izuzetno bitne i treba im posvetiti posebnu pažnju i naglasiti nov početak u životu mlade osobe.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

18 godina nije malo, a opet je na pragu čitavog života. 18 godina je pravo vreme za upoznavanje sebe, svojih potencijala i kapaciteta. Tada se završava srednja škola i razmišlja o daljim koracima u životu, o koracima mlade, odrasle osobe. Sa 18 godina tek počinjemo da otkrivamo sve lepote života.

Najlepše čestitke za 18. rođendan

Nije dovoljno samo poslati poruku sa sadržajem: “Srećan ti rođendan” ili “Srećan ti 18. rođendan”. T0 govori da vam zapravo nije ni stalo do osobe kojoj želite da pošaljete poruku i da treba više da se potrudite. Naredne poruke su idealne za 18. rođendan i možete ih poslati svojoj drugarici/drugaru, ćerci/sinu, sestri/bratu i svim drugim bliskim osobama. Ovo su najlepše čestitke za 18. rođendan koje možete poslati.

Čestitke za rođendan ćerci i sinu

Već si nam donela/doneo toliko radosti. Jedva čekamo da vidimo šta ćeš uraditi sledećih 18 godina. Živa bila!


Život je putovanje, a ti si tek na početku. Mnogo te vole mama i tata, želimo ti da se što bolje provedeš na tom putu i što više naučiš. Srećan 18. rođendan!


Draga naša princezo, danas je tvoj dan, kada postaješ odrasla ali za nas ćeš uvek biti mezimnica i mala devojčica, čije smo prve korake dočekali sa radosnicama u očima! Srećan rođendan, punoletstvo nije mala stvar i seti se uvek svega onoga šta smo te kao roditelji savetovali i učili!

Čestitke za rođendan sestri
Foto: pixabay/Pexels

Već si nam donela toliko radosti. Jedva čekamo da vidimo šta ćeš uraditi sledećih 18 godina. Živa bila!


Danas si postao čovek, sine moj! Srećan ti 18. rođendan, da si živ i zdrav i da budeš dobar čovek i da ti se sve životne želje ostvare i da ti svaka vrata budu otvorena! Srećan rođendan ti želi tvoja mama!

Niko nije srećniji i ponosniji od roditelja kada dete napuni 18 roditelja. Baš zato što su uspeli dete da izvedu na pravi put, što vide u kakvog čoveka izrasta – to je jedan od najlepših osećaja za svakog roditelja.

Danas smo najsrećniji jer slavimo život nekoga koga jako volimo. Dok ulaziš u svet odraslih, znam da vrednosti kojima smo te naučili ostaju u tebi i da će mnogima doneti radost! Srećan 18. rođendan, sine!


Hvala ti za svu radost koju si nam doneo za sve ove godine. Ti imaš posebno srce. Mnogo te vole mama i tata. Srećno punoletstvo!

kako proslaviti novu godinu kod kuce
Foto: Freepik/timolina

Poštuj i sledi prave vrednosti koje si do danas naučio i kada postaneš svoj čovek, za nas si uvek isto ono dete koje smo sa srećom dočekali u naručje, i koje smo od danas počeli da pratimo na njegov put! Srećan 18. rođendan od mame i tate!


Svakoga dana zahvaljujem Bogu na tebi. Sada kada moja devojčica puni 18 godina, pitam se gde su godine prošle, ali znam isto tako da najbolje tek dolaze!


Postala si odrasla, iako si za nas i dalje ona ista mala devojčica, koja nas osmehom razoruža, i u čijim očima nikada ne želimo da vidimo tugu i brigu! Srećan 18. rođendan, vole te majka i otac, naša mezimice i jedina radosti naših starih dana!

Smešne čestitke za 18. rođendan

Smešne čestitke za 18. rođendan  se obično dobijaju od bliskih prijatelja ili rođaka. To je odličan način da se čestita rođendan i ulepša čitav dan, a istovremeno i nasmeje draga osoba.

Sada kada imaš 18 godina moraš biti posebno oprezan – tvoji roditelji mogu legalno da te izbace iz stana!


Uskoro ćeš saznati da je biti odrasla osoba mnogo manje uzbudljivo nego biti dete. Ali, nemoj nikome da kažeš! To je naša tajna. Srećan 18. rođendan!


Srećan ti 18. rođendan, napokon je došao i taj dan! Kada ćeš ravnopravno da plaćaš svoje račune, da sam pospremaš svoju sobu i da učestvuješ u otplati rate za auto koji jedva čekaš da provozaš!

Foto: Freepik/wayhomestudio

Nek ti je srećan rođendan „brate“, da BMW-a dobiješ od tate, da te za svašta ne smara „keva“, da se do jutra uz DJ-a peva, pa sutra da nas ne boli glava, jer je vikend i može duže da se spava.


“Smej se, smej, uvek se smej (…)“, Ili makar dok još uvek imaš sve zube u vilici. Srećan rođendan tebi, mojoj zauvek najboljoj drugarici.


Nadam se da ćeš lepo da provedeš svoj poseban dan, i da si sakrio vagu da ne bi makar danas bio tužan. Srećan rođendan, i slagali su te da sa tom frizurom uopšte nisi ružan.


„Pogrešili ste, pogrešan broj, niko ko se tako zove ne živi više tu.“ Ne pravi se tako blesav, znam da ne želiš da prihvatiš da si ostario, ali to je neminovno i moraćeš da častiš to piće, kad-tad, pa i da sam pogrešio datum i broj telefona.


Vreme je da konačno ostaviš video-igrice. Srećan 18. rođendan!

SMS poruke za punoletstvo u stihu

Ako želite da pošaljete lepe i emotivne čestitke za 18. rođendan, preporučujemo vam da se odlučite za čestitke u stihu. Pripremili smo najlepše primerene SMS poruke u stihu koje možete nekome poslati za punoletstvo.

Od danas imaš veća prava
ali su ti i obaveze veće,
neka ti tvoja mudra glava
donese mnogo sreće.
Srećan rođendan, srećno punoletstvo!


Neka te prati sva sreća sveta, ti baš danas ulaziš u odraslo doba,
Nemoj da se raduješ da svo cveće koje cveta, miriše na jasmin,
Kao i da misliš u životu da i da sve mora da se proba,
Ostani skroman i ostani dobar kao kada si bio dete,
Jer osamnaeste su samo početak, tek te čekaju tridesete.


Još juče si bio dete, danas su ti došle osamnaeste,
I sada misliš da je sve drugačije, i da je sve tvoje što je bilo svačije,
Život i nije uvek dar, shvatićeš kada postaneš star,
Ali znaj da za greške nekada baš malo treba,
Jer vrag čoveku ne da mira i uvek od nekud strašan vreba.

Čestitke za rođendan drugarici
Foto: Freepik/lookstudio

Danas tvoje oči čudno sjaje,
detinjstvo konačno prestaje,
osamnaesti rođendan čestitam,
šta radiš sutra odmah te pitam,
Srećan rođendan!

Čestitke za 18. rođendan su posebne, a za punoletstvo bismo mogli reći da predstavlja presek u životu, prelaz iz detinjstvo u odraslo doba. Poruke u stihu su veoma lep način da rimom nekome ulepšate ovako poseban dan.

Ne treba ti zlata i ne treba sjaja,
Samo puno sreće i ljubavi bez kraja,
Ne daj da te zavedu poroci i laži,
Koliko si dobra duša naša, to svima pokaži!
Srećan rođendan od babe i dede, neka tvoje uspomene iz detinjstva nikad ne izblede, jer će kad odrasteš još više da vrede!


Od danas se dobro spremi, jer ti kreće avantura nova,
Ja ti želim puno sreće, zdravlja, ljubavi i najlepših snova,
Iako niko sigurno ne zna, šta mu to novo sutra sprema,
Veruj mi kažem ti iz iskustva, da boljih godina od ovih nerma!
Voli te tvoja drugarica, da živiš uvek kao carica, nisi više šiparica,
Od danas si punoletna, budi mi uvek neizmerno srećna!


Znaš da osamnaest godina nikako nije malo, i samo se priseti šta je sve u njih „stalo“,
Koliko druženja igara i smeha, koliko ljubavi sreće i uspeha,
Al tu nije kraj, nego tek početak, želim ti puno sreće i veliki imetak,
Želim ti svu ljubav i radost bez kraja, puno lepih reči i nežnih zagrljaja.
Srećan rođendan i punoletstvo, ali da i dalje viđamo se često!


Ljubavi moja mila,
18 godina si napunila,
svet izgleda drugačije
iz perspektive ptičije
ali ipak nikad ne žuri
ka nekoj novoj bravuri…
jednom se ovoliko godina ima,
jednom se ovakav san snima,
Srećno!

čestitke za 18. rođendan
Foto:Freepik/freepic.diller

Univerzalne čestitke za 18. rođendan

Univerzalne, odnosno klasične čestike za 18. rođendan su veoma dobar izbor bilo da SMS čestitke za punoletstvo šaljete ćerki/sinu, sestri/bratu, drugarici/drugu ili rođaci/rođaku. Odaberite neke odaberite neke od ovih prigodnih poruka za punoletstvo i obradujte svoju dragu osobu.

U toplini sunca, najvećeg sjaja, tvojoj sreći neka ne bude kraja. Radost i sreća neka ispune tvoj dan, uz najlepše želje za srećan rođendan!


Čak i ova mladost ima svoje mane, ukoliko uzaludno trošiš svoje dane, izađi u svet budi uvek srećan i nek te ne brine što si punoletan. Srećan 18. rođendan!


Niko ne zna šta mu život sprema, ali boljih godina od ovih nema. Spremi se kreće avantura nova, želim ti život kao iz snova. Srećan 18. rođendan!


Ne brini, ne moraš još uvek sebe da uzimaš za ozbiljno. Mi sigurno nećemo! Srećan 18. rođendan!


Sada kada imaš 18 godina ti si i odrastao i tinejdžer u isto vreme! Blago tebi! Srećan rođendan!

Foto: Freepik/halayalex

Dobrodošao među odrasle. Odavde sve kreće nizbrdo. Srećan 18. rođendan!


Neka tvoja duša ostane čista kao kada si bio dete i neka tvoj put bude ispunjen pravim odlukama koje treba da od danas donosiš samostalno! Srećan 18. rođendan, volimo te i uvek ćemo biti tu da te podržimo kada treba!


Idi svojim putem, zaobiđi sve one koji ti ne žele dobro, okruži se onima koji te vole i koji će ti biti uvek podrška i oslonac! Srećan 18. rođendan!


Da se od danas hrabro uhvatiš u koštac sa životom, da postaneš dobar i pošten čovek, i da ti nikada ne bude teško već da se samo smeješ i raduješ! Srećan 18. rođendan!

Ukoliko se približava rođendan vašoj sestri i ne znate koju čestku da odaberete, pogledajte naš izbor najlepših čestitki za sestru. Takođe, napravili smo izbor i najlepših čestitiki za drugaricu.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar