Žene, muškarci bi, više od svega, voleli da znate ovih OSAM STVARI o vođenju ljubavi

Nisu žene najzahtevnije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Muškarci veruju da su žene u krevetu izuzetno zahtevne.

I to verovatno i jeste tačno.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, verovali ili ne, oni vode u komplikovanju stvari “ispod čaršafa”.

“Odgovaramo na pohvale”
Veruje se da su muškarci toliko opterećeni svojim libidom da nisu nimalo svesni kada je seks u pitanju. Međutim, to je pogrešno. Oni nisu ništa drugačiji od žena – i te kako brinu o tome kako im izgleda frizura, stomak (i drugi merljivi organi), kao i brojni drugi atributi.

“Bojimo se intimnosti”
Istraživanja su pokazala da su dečaci i u školskoj dobi privrženiji i ekspresivniji od devojčica istih godina. U to vreme počinje i društvena represija – na reči, osećanja i misli – i njihova želja za ljudskim kontaktom se guši.

Tabu je da ova želja za intimnošću, koju društvo želi “da ispere” iz mozga muškarca, plaši muškarca. To nije zbog toga što ih guši, već zato što shvataju koliko vape za bliskošću.

Foto: Shutterstock, ilustracija

“Cenimo seks zbog njega samog”
Prema Džou Kortu, psihoterapeutu i seksologu, muškarci žele da njihove žene uživaju u sirovom seksu, ne samo da pretrpe to ili ga shvate lično. Muškarcima nije bitno da dominiraju nad ženom, nego da je iznenade.

“Nije sve u… znate već”
Iako je penis “glavni akter”, muškarci imaju i druge erogene zone, kaže psihološkinja Melodi Šafer.

“Muškarci imaju tendenciju da ženama ne daju uputstva (za vreme seksa) jer misle da će se one zatvoriti i neće želeti da ih dotaknu. Ali, postoji mnogo mesta gde možete da ga dotaknete”, poput grudi, unutrašnje strane butina i lica.

Foto: Alexander Cherepanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Postoje i druga dva ključna područja: ako se laganim pokretom “zgrabe” njegovi testisi to može strašno da ga uzbudi.

“Mi podstičemo fantazije”
“Muškarci žele da podele svoje fantazije, ali se boje da će ih njihove žene postideti ili osuđivati”, kaže Kort.

Slično, dr Šafer kaže da muškarci žele da im njihove žene otkriju svoje maštarije.

Ako mislite da je ovo ostvarljivo u vašoj vezi, pokrenite neke igrice u kojima niko neće nikoga osuđivati ili smislite seksi scenario koji ćete zapisati na papir pa izvući jedan kada dođe vreme za to. Prilagodite scenario zajedničkim radom, ako nekome nije prijatno ‘da ih odigra’.

Foto: Vadym Drobot / Alamy / Alamy / Profimedia

“Volimo kada pričate”
Pričanje tokom seksa podstiče više od naših ušiju. Tu se radi o “prljavom” pričanju, hvaljenju i instrukcijama, za početak. Koliko god zvuči neverovatno, ženski govor može muškarca da učini moćnijim i muževnijim.

“Potrebna nam je vaša iskrenost”
Seks može da reši mnogo stresnih situacija u vezama, ali takođe može da ih i prouzrokuje. Ako se muškarci žale na manjak seksa, možda ne shvataju one stvari koje leže ispod svega toga. Treba da im se kaže šta je posredi.

Muški ego je usko povezan sa seksom, pa će sve probleme u spavaćoj sobi pre objašnjavati manjkom interesa kod žene, umesto s nekim postojećim problemom koji mora da se reši.

Foto: Shutterstock

“Volimo ‘ples’ “
Muškarci vole dobar izazov. Dopustite da vam se udvaraju i da se osećate kao da vas je neko “zaslužio”. Dr Kort kaže da je emocionalna intimnost u bliskosti, ali da održavanje seksualne želje zahteva određenu količinu udaljenosti.

Tu je taj “ples” – dozvoljavanje da mu drugi gledaju u ženu, da se ona sama zabavlja sa svojim igračkama, da mu dopusti opuštanje uz pornografske filmove i slično. To prema stručnjacima održava ravnotežu između seksualne želje i međusobne odanosti, prenose mediji.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Krstarica

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar