SUPER TRIK

Ne bacajte odeću: Evo kako da uklonite fleku od FARBE

Svima se desi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/wayhomestudio

Da biste uklonili farbu sa odeće nakon što se već osušila, trebat će vam aerosolni lak za kosu i nož ili četkica za zube. Nije važno koja marka laka za kosu, ali mora biti aerosolni.

Aerosolni lak za kosu sadrži alkohol koji će vam pomoći da omekša i izbaci osušenu boju. Lak za kosu u velikoj meri ima dovoljno alkohola da omekša boju, a da ne ošteti tkaninu. Za početak poprskate odeću lakom za kosu. Natopite mesto.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kada počnete da prskate, videćete da boja počinje da tamni. Ne paničite, ovo je sasvim normalno. Alkohol osušenu boju ponovo pretvara u tečnost. Nakon što se potpuno zasiti lakom za kosu, poželićete da protrljate tkaninu da biste omekšali boju. Koristite nož za puter da bistte omekšali boju, ukoliko tkanina nije puno osetljiva. Ako imate osetljiviju tkaninu, možda ćete želeti da koristite meku četkicu za zube.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Staci Michelle Bucci (@salamanca9)


Dok prelazite nožem preko tkanine, boja će početi da izlazi iz tkanine. Ne paničite, boja se obično širi dok to radite. Ovo će zapravo olakšati uklanjanje boje sa odeće.

Prelazite nožem ili četkicom za zube preko tkanine nekoliko minuta dok ne osetite da vam je popustila dobra količina boje.
Nakon što malo boje popusti, stavite tkaninu pod vrelu vodu da biste isprali omekšanu boju. što toplija voda to bolje.

Opet, ako je to delikatan predmet, možda ćete želeti da koristite toplu vodu umesto vruće. Možete poprskati odeću sredstvom za uklanjanje mrlja dok je držite pod toplom vodom.

Samo malo poprskajte i protrljajte tkaninu. Ovo će zaista pomoći uklanjanju osušene boje sa odeće. Kad uklonite svu ili većinu osušene boje sa odeće, odeću možete oprati.

Operite je u mašini na uobičajeni način, međutim, prvi put operete taj komad odeće sam zbog boje i laka za kosu.  Kada završite sa pranjem, pažljivo ga pregledajte kako biste bili sigurni da je nestala sva boja, a ako jeste, osušite kao i obično, ukoliko nije ponovite postupak.



Izvor: Objektiv.rs, frugallyblonde.com

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar