NA DANAŠNJI DAN

Biografija Miloša Bikovića: Put od Montevidea do Moskve

Životna priča najpopularnijeg domaćeg glumca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Miloš Biković Biografija
Foto: Profimedia/Ekaterina Chesnokova/Sputnik

Na današnji dan 1988. godine rođen je Miloš Biković, a mi smo odlučili da vam pokažemo kako njegova biografija izgleda i da vam predstavimo sve njegove dosadašnje filmove, kao i to kako je izgledao njegov put kao uspehu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Filmski, televizijski i pozorišni glumac Miloš Biković pokazao se kao neko čija je biografija impresivna. Karijeru je započeo igrajući uloge u televizijskim serijama. U zvezde ga je vinuo film “Montevideo, Bog te video”, a ustalio se kao ozbiljan glumac u filmu “Sunčanica” oskarovca Nikite Mihalkova. Skoro je postao i ozbiljan filmski producent.

Intervjui koji su obeležili 2020. godinu: Holivudske zvede su govorile za Objektiv

Miloš Biković biografija – početak karijere

Glumac Miloš Bikovič rođen je 13. januara u Beogradu. Javnosti je poznata priča o Miloševom bratu Mihailu Bikoviću. Mihailo je iguman manastira Jovanja i izuzetno je ponosan na svog mlađeg brata. Mladi Beograđanin je završio Četranestu beogradsku gimnaziju. Od malena su ga zanimali jezici i gluma. Pored srpskog jezika tečno govori i engleski i ruski jezik, na kojima je kasnije i morao da nauči da glumi.

Kada je izrazio interesovanje za glumu roditelji su ga upisali u školu glume i govora Dadov. Kasnije je shvatio da je upravo to profesija kojom želi da se bavi celog života. To ga je nateralo da se oproba i polaže prijemni ispit na Fakultetu dramskih umetnosti.

Upisao je ovaj beogradski fakultet u klasi Dragana Petrovića Pelea. Studirao je zajedno sa našim poznatim glumicama Ninom Janković, Tamarom Dragičević, Jelisavetom Orašanin i Anjom Alač.

Miloš Biković je prvu zapaženu ulogu odigrao 2004. godine u seriji “Stižu dolari”, gde je glumio Nebojšu – sina Branke Pujić i Dragana Jovanovića. Već tada je postao miljenik publike. Imao je i zapaženu ulogu u seriji “Bela lađa”. Serija se emitovala od 2006. do 2011. godine i mnogi su tek tada saznali ko je Biković. Međutim, ipak u zvezde ga je vinuo film Dragana Bjelogrlića – “Montevideo, Bog te video”.

Montevideo i Tirke

Miloš Biković biografija
Foto: Printscreen/Youtube/
IntermediaNetwork

Kad je u pitanju Miloš Biković biografija ovog mladog glumca se drastično menja 2010. godine, jer je te godine odigrao glavnu ulogu u hit filmu “Montevideo, Bog te video” i momentalno postao jedan od naših najpopularnijih mladih glumaca. Igrao je fudbalera Aleksanda Tirnanića Tirkea u ovoj emotivnoj drami o žeji srpskih fudbalera da odu na prvo Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Zanimljivo je da je uloga prvo ponuđena Marku Janketiću, ali ju je on odbio zbog obaveza u pozorištu. Međutim, kasnije se Biković pokazao kao odličan izbor i odmah je pokazao da može odlično da bude vodeća zvezda ovako velike produkcije. Ovo ostvarenje je premijerno prikazano u decembru 2010. godine i ubrzo je to postao film sa najvećom zaradom u zemlji Srbiji.

Poslovni projekti su se zatim samo nizali. Igrao je značajnu ulogu u televizijsko seriji “Mešano meso” 2011. godine. Montevideo je samo godinu dana kasnije postao i serija, pa su ljudi u Bikovićevoj glumi mogli da uživaju i na malom ekranu. Godine 2013.

Biković je odigrao i značajnu ulogu u originalnoj seriji “Na putu za Montevideo”. Serija je prikazala događaje koje nikada nismo videli u popularnim filmovima, videli smo kako je izgledao put vozom za Marsej, a zatim i brodom do Montevidea.

Godine 2014. Biković se malo odaljava od uloge Tirketa, na kratko. Igra glavnu ulogu u filmu “Kad ljubav zakasni”, sa tadašnjom devojkom Brankicom Sebastijanović. Ova romantična komedija je ubrzo postala serija, pod nazivom “Samac u braku” – po motivima istoimenog romana Mir Jam.

Najbolji filmovi 2020. godine – Od “Parazita” do “Hamiltona”

Godine 2014. Biković i Bjelogrlić su uspeli da ponove uspeh filma “Montevideo, Bog te video”. Početkom te godine su publici predstavili nastavak filma, pod nazivom “Montevideo, vidimo se”. Publika je mogla da vidi nastavak priče o mladim fudbalerima Jugoslavije, o tome kako su izgledale utakmice i avanture u Urugvaju, ali i šta se desilo posle sa njihovim životima.

Ovo je jedan od retkih domaćih filmova čiji drugi deo je bio jednako uspešan i kritički dobro prihvaćen kao i prvi. Krajem iste godine se i pojavila serija “Montevideo, vidimo se”.

Šešir profesora Koste Vujića

Uloge istorijskih ličnosti ga izgleda nisu zaobilazile. Godine 2012. odigrao je velikog srpskog matematičara Mihajla Petrovića Alasa u filmu “Šešir profesora Koste Vujića”. Miloš Biković postaje veoma uspešan, a njegova biografija i glumačka karijera nastavljaju sa uzlaznom putanjom.

Tokom snimanja filma, kako to obično biva kod nas, snimili su i istoimenu seriju koja detaljnije prikazuje život profesorka Koste Vujića i njegovih genijalnih učenika. Ovo je druga verzija filma, u prvoj je glavnu ulogu igrao Pavle Vuisić, a 2012. godine je tu ulogu preuzeo Aleksandar Berček. Reč je o adaptaciji popularnog romana Milovana Vitezovića, a režirao ga je Zdravko Šotra. Film je odlično ocenjen i od srane kritike i publike

Godina 2013. donosi ozbiljnije dramske projekte. Tako da Biković dobija ulogu u seriji “Ravna Gora”. Radnja ovog ostvarenja prikazuje priču o četničkom pokretu, kao i prartizanskom pokretu otpora na teritoriji nekadašnje Jugoslavije tokom Drugog svetskog rata. Tvorac serije je Radoš Bajić. Biković je na vrhuncu popularnosti nakon Montevidea mogao da bira projekte. Odigrao je značajne uloge u pozorišu.

Miloš Biković i Rusija

Nakon Montevidea Biković je iskazao svoju ljubav kao ruskoj kinematografiji, tu njegova biografija postaje još zanimljivija. Uspeva da ostvari svoj san i sarađuje sa nekim od najvećih filmskih umetnika iz Rusije. Godine 2014. pojavio se u filmu “Sunčani dani” legendarnog Nikite Mihalkova.

Reč je 0 jednom od najpoznatijih ruskih režisera i glumaca. Godine 2015. igra glavnu ulogu u ruskom filmu “Bezdušni 2”, dok je 2018. godine postao jedan od najpopularnijih glumaca u Rusiji zahvaljujući popularnom filmu “Led”. Iste godine Miloš Biković je dobio glavnu ulogu u filmu “Izvan granica realnosti” Aleksanda Boguslavskog.

U ovom filmu je glumio zajedno sa velikim Antoniom Banderasom. Godine 2018. Bikovićeva popularnost u inostranstvu samo raste. Pojavljuje se u filmu “Mify”, kao i u televizijskoj seriji “Hotel Eleon”. Reč je o nastavku televizijske komedije “Kuhinja”, koja je izuzetno bila popualrna u Rusiji, ali i među srpskom publikom. Ta uloga mu je donela status prave zvezde u Rusiji i okolnim zemljama.

Južni vetar

Foto: Printscreen/Youtube/Južni vetar

Izgleda da Bikovića baš hoće veliki projekti, kako to kaže naš narod. Godine 2018. dobija glavnu ulogu u filmu “Južni vetar” režisera Miloša Avramovića. Glavnu ulogu je i reprizirao prošle godine u istoimenoj seriji, a ulogu Petra Maraša će ponovo igrati i u filmu “Južni vetar: Ubrzanje”:

Godine 2019. odigrao je glavnu ulogu i filmu “Balkanska međa” koji je inspirisan istinitim događajima. “Balkanska međa” je rusko-srpski akcioni film reditelja Andreja Volgina. Prikazuje tajnu operaciji zauzimanja aerodroma Slatina na Kosovu i Metohiji tokom bombardovanja 1999. godine.

Omiljena izmišljena devojčica: Evo kako sada izgleda Pipi Duga Čarapa (VIDEO)

Nakon ovog ozbiljnog filma Biković je odigrao dve komične uloge, i dalje negujući svoju ljubav ka ruskoj kinematografiji. Na ruskom jeziku je izneo glavnu ulgu u filmu “Sluga”: Film je režirao Klim Šipenko. Početkom prošle godine je premijerno prikazao film “Hotel Beograd”, to je rusko-srpska koprodukcija, predstavlja deo franšize “Kuhinja”.

Godine 2016. osnovao je produkciju kuću “Archangel Studio”, zajedno sa kolegom iz “Južnog vetra” Miodragom Radonjićem. Prošle godine je započeo saradnju sa čuvenom italijanskom produkcijsom kućom “Iervolino Entertainment”. Najavili su otvaranje studija u Srbiji i saradnju sa mnogim svetskim zvezdama, poput Džonija Depa.

Pozorište

Miloš Biković biografija
Foto: Printscreen/Youtube/Beogradsko Dramsko Pozorište

Glumac je odigrao mnoge značajne uloge u pozorištu. Prvo se posebno istakla uloga u predstavi “Zbogom SFRJ” u Ateljeu 212. Zatim ga je pozorišna publika bolje upoznala u ostvarenju “Dama sa kamelijama”, koje je igrano u Narodnom pozorištu. U prethodnom periodu se posebno istakla i predstava “Kad su cvetale tikve” koja je rađena po tekstu velikog Dragoslava Mihailovića. Beogradsko dramsko pozorište je Miloševo matično pozorište.

Miloš Bilović biografija – privatni život

Biografija Miloša Bikovića ne bi bila potpuna bez malo informacija o tome šta radi u svoje slobodno vreme. Javnosti je poznato da je tokom studija bio u vezi sa koleginicom sa klase Anjom Alač. Javnošću je od 2011. do 2014. godine odjeknula vest o veszi sa glumicom Brankicom Sebastijanović.

Poznato je da je početkom 2016. bio u vezi sa manekenkom Šašom Lus. Mediji su pisali da je krajem 2016. godine bio u vezi sa ruskom glumicom Aglajom Tarasovom, zajedno su glumili u popularnom filmu “Led”.  Poznato je da je tokom 2018. godine i sve do kraja 2019. bio u vezi sa srpskom manekenkom Barbarom Tatalović.

Visina Miloša Bikovića iznosi 188 cm, a težina nije poznata.

Nagrade

Foto: Printscreen/Youtube/
Beogradsko Dramsko Pozorište

Milo Biković je tokom karijere dobio nekoliko važnih glumačkih nagrada, njegova biografija je puna uspeha. Godine 2011. na Filmskim susretima u Nišu dobio je nagradu Car Konstantin za najbolju mušku ulogu u filmu “Montevideo, Bog te video”. Godine 2013. dobio je nagradu “Marul” u Splitu za ulogu u predstavi “Moj sin malo sporije hoda”. Nagrađen je i 2018. godine za ulogu Petra Maraša u filmu “Južni vetar” na festivalu “Subtitle Spotlight European Film” u Irskoj.

Međutim, najznačajnije priznanje koje je Biković poneo je “Medalja Puškina”. Ovu rusku državnu nagradu mu je uručio predsednik Rusije Vladimir Putin. Ova nagrada je ustanovljena je 1999. godine. Dodeljuje se za zasluge u oblasti kulture, umetnosti i posebno književnosti. Biković je nagradu dobio zbog svoje velike uloge u očuvanju kulturnog nasleđa, za zbližavanje nacija i kultura.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar