Lako, brzo i super osvežavajuće: Probajte TIRAMISU od kruške (RECEPT)

Preukusna poslastica

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/freepik

Ovaj recept za tiramisu je veoma jednostavan, i morate da ga probate, ako niste do sada!

Kombinacija kruški, vanile i piškota nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

A vi ćete dobiti novu omiljenu poslasticu za osveženje.

Sastojci:

250ml vina marsale
100g + 3 kašike kristal šećera
1 šolja vode
1 kašičica semenki iz štapića vanile
4 kruške, oljuštene, očišćene i isečene na osmine
500g sira maskarpone
1½-2 šolje grčkog jogurta
30 (300g) piškota
1½ šolja jake espreso kafe
kakao u prahu, narendana crna čokolada i nasekcani pečeni lešnici (po želji), za serviranje

Foto: Pixabay/PIRO4D

Priprema:

U šerpi srednje veličine pomešati marsalu, šećer, vodu i vanilu i prokuvati, uz mešanje, dok se šećer ne rastvori.

Dodati kruške, prekriti okruglim papirom za pečenje, smanjiti vatru na blago krčkanje i kuvati 5 do 8 minuta, dok kruške ne omekšaju. Izvaditi kruške iz tečnosti i ostaviti ih sa strane da se ohlade. Kada se ohlade, prepoloviti kruške.

U međuvremenu, električnim mikserom na maloj brzini umutiti maskarpone dok ne postane gladak i postepeno dodavati 3 supene kašike šećera. Blago umešati jogurt i odložiti u frižider do upotrebe. Umočiti polovinu piškota u kafu, jednu po jednu na par sekundi, i složiti ih u jedan sloj, skidajući višak kako bi stale u posudu (upotrebljena je posuda veličine 20x20cm, dubine 6cm).

Složiti polovinu krušaka preko piškota i preliti sa malo tečnosti iz kuvanja.

Foto: Freepik/azerbaijan_stockers

Špatulom rasporediti maskarpone preko krušaka. Ponoviti sa preostalim piškotama umočenim u kafu, kruškama i preostalim maskarponeom. Pokriti i odložiti u frižider najmanje 4 sata ili preko noći.

Servirati posuto kakaoom, narendanom čokoladom i lešnicima, po želji.

Izvor: Objektiv.rs, 24kitchen.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar