Napetost i svađe mogu biti rezultat hroničnog nedostatka vremena! Smanjite stres boljom organizacijom

Za sve postoji rešenje

Foto/Pixabay/Free-Photos

Životni rasporedi su nam prenatrpani i toga bi trebalo da budemo svesni.

Posao, sastanci, prijatelji, poneki izlazak, plus neplanirane situacije.

A gde smo tu mi?

Navike umeju da nam uspore vreme i zato dobro razmislite šta je to što možda utiče na to da sporije funkcionišete.

Hroničan nedostatak vremena je okidač za stres, napetost, svađe, “pregorevanje” na poslu, ali i kod kuće.

Ne zaboravite da, ipak, na kraju dana, sve probleme nosimo kući.

Nekima od nas se dešava da često gubimo stvari.

Foto/Pixabay/JessBaileyStudio

Ako ste uvek u potrazi za olovkom koja nestane kad nešto morate da zapišete, zakačite po jednu na svaki rokovnik i džepni notes, a ubacite ih nekoliko i u torbu koju nosite.

Sitnice držite u providnim kutijicama i lakše ćete pronaći onu koja vam je potrebna. Koristite bluetooth slušalicu. Omogući će vam da se krećete dok razgovarate mobilnim telefonom. Ruke će vam biti slobodne, pa možete da obavite još neki posao. Kad vas pritisnu rokovi, ne dajte da vas u poslu prekidaju pozivi i mailovi, nego odredite kad ćete na njih odgovoriti.

U razgovoru sa kolegama budite jasni i temeljno objasnite svoje vizije. To će vam uštedeti minute i živce koje trošite na dodatna objašnjavanja.

Foto/Pixabay/LUM3N

Nekoliko odličnih saveta:

Napravite zalihu poštanskih markica, koverti i adresiranih etiketa. Tako ćete uštedeti vreme koje inače trošite na slanje pošte.
Važne telefonske brojeve kompanija u imeniku istaknite markerom. Tako ćete ih brže pronaći kada vam budu zatrebali.
Vizit karte složite u rokovnik sa providnim plastičnim džepićima. Tako će poslovni kontakti biti pregledniji i brže ćete pronaći onaj koji vam je potreban.

Foto/Pixabay/kaboompics

Kada ujutro odlazite od kuće, pobrinite se da vam je u glavi raspored svih dnevnih obveza, od sastanaka pa do večernjeg izlaska.
Ukoliko razrađujete poslovni plan, uzmite u obzir moguće poteškoće i tehničke probleme i predvidite vreme za njih i traženje rešenja.
Budite sigurni da ste poneli makaze i spajalice i rasporedite ih na više mesta. Tako će vam uvek biti pri ruci kada bude bilo potrebno da otvorite paket, ili  da nešto spremite.

Kad radite na projektu, rastavite ga na segmente koji ne traju duže od 30 minuta. To će vam omogućiti da rešavate aktualna pitanja i da se bez većeg gubitka vremena vratite poslu.

Foto/Pixabay/Madskip

Avionske karte i ulaznice kupujte online umesto da trošite vreme na stajanje u redu. Iskoristite prednosti internet bankarstva, jer štedi vreme.

Stručnu literaturu naručite na internetu. To će vam uštedeti sate koje potrošite na obilaženje knjižara i biblioteka. Da biste brže obavili posao, uključite u rad kolege i saradnike. Podelite zadatke prema ključu iskustva na sličnim projektima.

Naučnici otkrivaju: Postoje DVA razloga zašto su neke žene stalno NESREĆNE

Izvor: Objektiv.rs, 24sata.hr

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar