CITATI KOJI ĆE VAM DATI VOLJU ZA RADOM

Najbolje motivacione poruke – za uspeh, posao, trening

Ovi citati će vam pomoći da se pokrenete i ostvarite svoje ciljeve

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Motivacione poruke
Foto: Freepik/ halayalex

Kako smo i dalje u pandemiji iz koje izgleda kao da nema izlaza, još smo usred zime, koja je mnogima najteži period u godini, nije ni čudo da je došlo do pada motivacije. Motivacione poruke zato mogu biti nešto što će vam ulepšati  dan, vratiti volju da se borite za svoje snove, nebitno da li su ove poruke napisane sa ciljem da vas motivišu za posao, za učenje, za trening i mršavljenje, za zdravlje ili za druge aspekte života gde biste da ostvarite uspeh.

To je razlog zašto ćemo podeliti ove poruke za motivaciju prema raznim segmentima života sa nadom da će vam makar jedna motivaciona poruka pomoći da se vratite na svoj put i ostvarite sve što ste sebi zacrtali.

Zapamtite, nikad nije kasno za nove početke, bez obzira na godine ili cilj. Evo koji citati i poruke vas mogu motivisati da počnete sa radom.

Motivacione poruke za uspeh

Uspeh, bilo na poslovnom ili nekom drugom polju života je važan za psihičko zdravlje svakog pojedinca. No, svi mi imamo drugačije definicije uspeha, tj. uspeh za svakog predstavlja nešto drugačije. Uspeh ne znači samo materijalna dobit, lagodan život i biti priznat od strane društva.

Ovo su motivacione poruke za uspeh:

“Uspeh nije konačan, neuspeh nije fatalan. Hrabrost da nastavimo je ono što se računa.”

Vinston Čerčil


“Bolje je ne uspeti i biti originalan, nego uspeti imitacijom.”

Herman Melvil

Motivacione poruke
Foto: Freepik/nakaridore

“Uspeh obično dolazi onima koji su previše zauzeti da ga traže.”

Henri Dejvid Toro


“Oni koji su dovoljno ludi da misle da mogu da promene svet su uglavnom oni koji to uglavnom i učine.”

Nepoznat autor


“Ako pogledate izbliza, svaki uspeh koji se desio preko noći se gradio godinama.”

Stiv Džobs


Karakter ne može da se razvije u miru i tišini. On se može razviti samo kroz iskustvo i patnju. Duša jača, ambicija raste i time se postiže uspeh. “

Helen Keler

Ove motivacione poruke za uspeh nam pokazuju da se on ostvaruje isključivo napornim radom, a da neuspesi ne treba da nas obeshrabre, već da nam pokažu da je potrebno da problemu pristupimo na drugačiji način. Dakle, na neuspehe treba gledati samo kao na greške iz kojih kojih učimo.

Foto: Freepik/drobotdean

Vrlo je lako da nam padne motivacija posle neuspeha. Godina za nama je mnogima sprečila ostvarenje raznih životnih ciljeva. Ali to ne znači da treba da prestanemo da se borimo i da nalazimo nove načine šta bismo mogli uraditi drugačije kako bismo se prilagodili situaciji.

Kako se motivisati da redovno trenirate?

Trening je neophodan svakome da bi održao svoje fizičko, ali i psihičko zdravlje. No, to ne znači da je trenirati lako. Mnogima je to više psihička nego fizička muka baš zato što fali motivacije.

Ono što treba da znate je da u svakom trenutku motivacija za trening opadne, pa čak i profesionalnim sportistima. Retko kad se i posle meseci i godina redovnog treninga probudite srećni i jedva čekate da trenirate.

Motivisanost trening čini lakšim, ali ona varira, nekad je imamo, nekad je nemamo. Ono što vam je potrebno da biste redovno trenirali jeste disciplina. Disciplina je ono što treba da bude konstantno.

Ove poruke za motivaciju za trening vam mogu pomoći da ponovo krenete u teretanu, ili da se upišete na čas sporta kojim želite da se bavite, ali smatrate da nikad niste imali dovoljno izdržljivosti da počnete.

“Budi jača od svojih izgovora.”

Nepoznati autor


“Najvažnije bitke nisu za zlatne medalje. Bitke u sebi – one nevidljive, one neizbežne, one sa kojima se svima suočavamo… one čine svu razliku.”

Džesi Ovens

Motivacione poruke
Foto: Freepik/master1305

“Najviše treba da guraš u trenutku kada poželiš da odustaneš!”

Nepoznat autor


“Ko želi nađe način, ko ne želi nađe izgovor.”

Rajan Bler


“Snaga ne dolazi od pobeđivanja. Tvoje borbe razvijaju tvoju snagu. Kada prođeš kroz težak period i oslučiš da ne odustaneš – to je snaga.”

Dvejn Džonson


“Ne plašim se puta koji zna da udari 10 000 puta odjednom. Plašim se onog koji je jedan udarac vežbao 10 000 puta.”

Brus Li

Motivacione poruke za trening upravo imaju namenu da nam pokažu da možemo ako želimo, da ne treba odustajati kada je teško i kada izgleda da se sve okrenulo protiv nas. Upravo tu je ta psihička borba, da li odustati ili nastaviti. Odustajanje je poželjno kada je racionalno, kada stvarno ne možete i kada ono što radite vam ne čini dobro. Ali u kontekstu treninga, odustajanje nikad ni od koga nije napravilo na pobednika.

Foto: Freepik/ master1305

Naredni citati govore upravo o tome:

“Ključ nije u tome da želiš da pobediš. To želi svako. Ključ je u tome da imaš volje da se dobro pripremiš za pobedu.”

Bob Najt


“Ako radiš najviše što možeš u ovom momentu, to te stavlja u najbolju poziciju za sledeći momenat.”

Opra Vinfiri


“Vodi računa o svom telu, jedino u njemu možeš živeti.”

Džim Ron

Motivacione poruke za samopouzdanje

Samopouzdanje i samopoštovanje su veoma bitni za srećan život. Manjak samopouzdanja i te kako utiče na naše životne odluke, jer ćemo bez samopouzdanja je mnogo veća mogućnost da ćemo izabrati nešto što nije dobro po nas: nećemo glasno reći šta mislimo, nećemo se izboriti za tu poziciju na poslu, nećemo se suprotstaviti kada vidimo nepravdu prema sebi i drugima.

Ovim izborima samopouzdanje se dodatno smanjuje jer počinjemo da krivimo sebe za sve prilike koje smo propoustili u životu.

No, ono što treba da znate jeste da se sampouzdanje stiče vežbom, stiče se odlukom da sebe po privi put bacite u vatru. I onda ćete osetiti taj ponos kada učinite nešto dobro za sebe što vam je ranije bilo nezamislivo.

Motivacione poruke
Foto/Pixabay/Gerd Altmann

Evo koje motivacione poruke za samopouzdanje vam mogu pomoći da poradite na svom samopouzdanju.

“Najbolji način da izgradite sampouzdanje jeste da radite stvari koje vas plaše i zapisujete sva lepa iskustva koja ste iz njih dobili.”

Vilijam Dženings Brajan


“Nemoj da čekaš najbolji trenutak. Nikad ništa neće biti savršeno. Uvek će biti izazova, prepreka, uslovi koji su daleko od savršenih. Pa šta? Počni sad. Sa svakim korakom koji napraviš bićeš snažniji i snažniji, veštiji, samopouzdaniji, zadovoljniji i uspešniji.”

Mark Viktor Hansen


“Nisko samopouzdanje nije doživotna kazna. Samopouzdanje može biti naučeno i usavršeno kao bilo koja druga veština. Kada je jednom naučite ceo život će vam se promeniti nabolje.”

Beri Dejvenport


“Biti svoj u svetu koji konstantno pokušava da te napravi na nešto što nisi je najveće postignuće.”

Ralf Valdo Emerson

Motivacione poruke
Foto:Pixabay/Alexas_Fotos

“Samopouzdanje ne dolazi iz toga što si uvek u pravu, nego iz toga što se ne plašiš da pogrešiš.”

Piter MekIntejer

Dakle, samopouzdanje nastaje onda kada donesemo odluku da se suočimo sa svojim strahovima, kada smo svesni da su greške neizbežne u procesu učenja i da će nas te greške učiniti boljim. Svako malo postignuće će početi da utiče na samopouzdanje, koje će polako početi da napreduje.

Da bi samopouzdanje poraslo morate raditi na tome, poboljšanje nikad ne dolazi samo od sebe. A prethodne motivacione poruke za samopouzdanje o tome najbolje govore.

Kako se naterati da učimo?

Učenje definitivno mnogima predstavlja problem i posebno je teško naći motivaciju za to. Nebitno da li učite za neki predmet, ispit, jezik, novu veštinu, motivacije uvek zafali nakon nekog vremena.

Razlog leži u tome što ostvarenje cilja nekad deluje predaleko ili nemoguće. Kada smo na početku deluje nam neverovatno da ćemo ikad stići do kraja, da ćemo određenu veštinu naučiti, ili da ćemo položiti sve ispite i završiti fakultet.

Učenje je težak proces, koji dugo traje i koji je iscrpljujuć. Zato su ove poruke za motivaciju za učenje od velike pomoći da vas nateraju da nastavite onda kada je najteže.

“Živi kao da ćeš sutra umreti. Uči kao da ćeš živeti zauvek.”

Mahatma Gandi


“Svako ko prestane da uči je star, nebitno da li ima dvadeset ili devedeset godina. Svako ko nastavlja da uči ostaje mlad.”

Henri Ford

Foto: Unsplash/Green Chameleon

“Bez učenja duša je bolesna.”

Seneka


“Što više radim, to mi se čini da imam više sreće.”

Tomas Džeferson


“Kvalitet nikad ne dolazi slučajno, on je rezultat truda, učenja i inteligencije.”

Džon Ruskin


“Tvoji talenti i mogućnosti će se povećati vremenom, ali je za to potrebno početi učiti.”

Martin Luter King


“Pravo obrazovanje je u dostizanju najbolje verzije sebe.”

Mahatma Gandi

Foto: Freepik/wayhomestudio

Motivacione poruke za posao

Završavanje posla, ili njegovo započinjanje može biti izuzetno teško. Vremenom motivacija opada, nemamo volju da se konstatno bavimo istim stvarima, nekad sav taj trud deluje da je bez cilja, da rezultati neće doći skoro i neće doći nikad.

Zato su motivacione poruke za posao bitne, da nas podsete zašto nešto radimo i zašto volimo svoj posao.

“Nađi šta je ono što radiš najbolje i nateraj nekog da ti za to plati.”

Ketrin Vajthorn


“Ako trenutno prolaziš kroz pakao, samo nastavi da hodaš.”

Vinston Čerčil


“Tvoja budućnost zavisi od onoga što uradiš danas.”

Mahatma Gandi

Foto: Freepik/aleksandarlittlewolf

“Napiši svoju knjigu umesto da čutaš tuđu knjigu o uspehu.”

Herb Bruks


“Najpre uradi ono što je neophodno, zatim šta je moguće, pa onda šta je nemoguće.”

Franjo Asiški

Kada je posao u pitanju najbolje je podeliti zadatke na što sitnije, jer kada sagledavate odjednom šta sve treba uraditi ti zadaci vam mogu izgledati previše, a ostvarenje ciljeva predaleko. Zato idite polako, korak po korak. Biće teško, što bi Čerčil rekao: biće pakleno, ali nastavite da koračate kroz pakao.

Sa druge strane ako to što radite vam ne rasplinjava strast, ako niste sigurni da li ste srećni na poslu, nekad je bolje napraviti veliku promenu i početi od početka, nego ostati nesrećan na istoj i sigurnoj poziciji.

Motivacione poruke tome služe, da nam pokažu da može drugačije, da nam pokažu da ne prolazimo sami kroz sve poteškoće života, već da ima još puno ljudi koji su prošli kroz isto i da oni imaju mnogo toga pametnog da podele sa nama.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar