SANOVNIK

Šta znači sanjati pokojnika – Tumačenje snova

Tumačenje ovog sna zavisi od situacije kako ste sanjali preminulog

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
šta znači sanjati pokojnika
Foto: Pixabay/carolynabooth,Freepik/Racool_studio

San u kome se pojavljuje preminula draga osoba, obično nije ni malo prijatan. Ipak, to je jedan od najupečatljivijih snova koje sanjamo, iako ovakva vrsta sna ne mora nužno biti noćna mora. Šta znači sanjati pokojnika? Postoji mnogo tumačenja ovog sna koji zavise od konkretne situacije kako ste ga sanjali.

Zato je vrlo važno da zapamtite što više detalja iz vašeg sna kako biste ga mogli bolje protumačiti. Možemo sanjati osobu koja je mrtva na toliko načina: da ponovo umire u snu, da hoće nešto da nam kaže, da nam pruži, možda čak ni ne poznajemo tu osobu, možete i sanjati da je neko ko je u realnosti živ umro u vašem snu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovo su narodnja tumačenja šta znači sanjati da je neko umro.

Šta znači sanjati pokojnika?

Sanjati pokojnika bilo da je skoro umro ili tome ima više godina obično znači da vam je ta osoba bila prilično draga i da vam nedostaje. Ne mora značiti da svaki san sa pokojnikom ima loš predznak.

Ako sanjate nekog ko je mrtav, to može ukazivati na to da prolazite kroz velike promene u životu, ili da vam tranzicije tek predstoje. Jer smrt nije ništa drugo do prelaska sa ovog sveta na drugi svet.

U realnosti sanjati preminulog može značiti da vam predstoje selidbe, nov posao, brak, nova veza, rađanje deteta – nešto će se promeniti u vašem životu.

Foto: Freepik/cookie_studio

Sa druge strane, ovakav san može biti i vaš doživljaj sasvim običnih i nebitnih stvari u vašem životu, koje vama uzrokuju stres.

Sanjati pokojnika da ponovo umire

Neretko kada sanjamo preminule osobe u snu one ponovo umiru. To pokazuje da nam je smrt te osobe bila traumatična, da i dalje nismo preboleli nečiju smrt i da smo i dalje u žalosti.

Šta znači sanjati BIVŠEG dečka? Čeka vas VELIKA promena

Ipak, u narodnim tumačenjima, sanjati pokojnika da ponovo umire može imati i sasvim suprotno značenje. Smatra se da to znači da preminula osoba više ne oseća da žalite za njim, pa vam dolazi u san i ponovo umire da vas “podseti” na sebe.

sanjati pokojnika
Foto: Arne Trautmann / Panthermedia / Profimedia

Preporučuje se da nakon ovog sna odete u crkvu i zapalite sveću mrtvima, ili posetite grob te osobe, kako bi ona znala da je niste zaboravili i da ste u žalosti.

Isto značenje ima i sanjati da ste na sahrani pokojnika. Time vam ta osoba poručuje da želi da posetite njen grob.

Šta znači kad vam pokojnik traži nešto u snu?

Nažalost, ako sanjate da pokojnik nešto od vas zahteva to ima loš predznak. U budućnosti će vam se dogoditi neki neuspeh i imaćete gubitke.

I ovakva vrsta snova jer dobra jer vam daje vremena da se pripremite na to što će se desiti i znaćete da ne treba da započinjete nove stvari u ovom periodu, jer će one biti osuđene na neuspeh.

Foto: Freepik/jcomp

Sanjati pokojnika da je živ ili da je oživeo

Sanjati pokojnika da je živ se uglavnom tumači time da niste očekivali da će ta osoba umreti, da vas je njena smrt duboko pogodila. Ovakve snove uglavnom sanjaju osobe čija je draga osoba imala nasilnu ili brzu smrt, kao na primer, saobraćajnu nesreću.

Šta znači sanjati da si trudna? Šta se krije iza toga?

Takođe, ovo pokazuje da ste možda imali nerazjašnjene odnose sa tom osobom, pa vam je potrebno da barem u vašem snu bude živa kako biste nešto razrešili. To mogu biti svađe, nedovršeni odnosi, ili neko obećanje koje vi ili pokojnik nije stigao da ostvari.

A kada sanjate pokojnika da se diže iz mrtvih, odnosno, da vaskrsava, to znači da vas je voljena osoba zaista posetila u snu, zato što ima veliku ljubav prema vama.

sanjati pokojnika
Foto: Pixabay.com/ Felix Lichtenfeld

Ovo ima pozitivno značenje i govori da će vam se dogoditi neka pozitivna i veća promena u životu, da možete očekivati mnogo radosti. Sanjati pokojnika da je oživeo je veoma dobro jer vam govori da ta osoba pazi na vas sa neba.

Kad pokojnik u snu daje novac

Novac ima posebnu simboliku u snovima i obično označava dobra predskazanja, da ćete ostvariti prosperitet, da će se vaši planovi i ciljevi ostvariti i da se trenutno nalazite na doborom putu u životu.

Sanjati pokojnika da ti daje novac isto ima pozitivno značenje, jer vam pokazuje da sile sa onog sveta paze na vas i da sve što sada započnete će biti uspešno.

prijava za 3000 dinara
Foto: Shutterstock

Obratite pažnju na raspoloženje pokojnika

Nekih snova se sećamo do detalja i da bi ste što bolje protumačili san bitno je da se setite što više sitnica možete, a jedna od njih je i kakvo je bilo raspoloženje pokojnika.

Šta znači sanjati zmije prema sanovniku i prema psihologiji

Sanjati pokojnika da je ljut tumačenje je da vi osećate krivicu zbog nečega, da ste se posvađali sa tom osobom dok je bila živa pa su ostali nerazrešeni odnosi.

Možda i sami smatrate da se niste dovoljno dobro ophodili prema preminulom i da ste ga mogli bolje tretirati. Zato ako sanjate pokonika koji je ljut na vas, preporučujemo vam da odete na njegov grob i molite ga za oproštaj.

sanjati pokojnika
Foto: profimedia/0346982584

Ako je pokojnik srećan, ako je nasmejan to znači da vas očekuju lepe vesti, da ne morate ni za šta da brinete i da će sve biti kako treba. Vaši bližnji vas paze i okruženi ste ljubavlju.

Sanjati pokojne roditelje

Postoji razlika između toga da li ste sanjali roditelje koji su već umrli ili su u vašem snu bili mrtvi. Sanjati da su živi ljudi da su dobre i pored sve intuicije znači da ste tim ljudima “produžili život” i da se njima neće dogoditi ništa loše.

Nemojte slučajno ovo sanjati! Ako vam se to dogodi, očekujte JAKO LOŠ naredni dan

Sanjati pokojnog oca

Otac, očinska figura se vezuje za stabilnost, sigurnost, odlučnost, podršku. Zato sanjati pokojnog oca znači da vam otac nedostaje, da vam fali stabilnost i osećaj sigurnosti koji vam je pružao.

Foto: Pixabay/ Claudio_Scott

Ako vam je pokojni otac došao u san to znači da želi da vam pokaže da ste na dobrom životnom putu. Otac se obično pojavljuje u snu kada imate problema da se odlučite za nešto, pa je tu za vas da vam pomogne da prevagnete.

Uzmite u obzir i da je mnogo veća mogućnost da ćete imati snove sa članovima vaše porodice ako ste živeli sa njima, zato što ste ih viđali svakodnevno, a naš mozak često u snove ubacuje ono što nam se svakodnevno događa ili nešto što je ostavilo utisak na nas.

Sanjali ste konja, slona ili mačku? Proverite šta to znači i šta vam snovi PORUČUJU

Zato je sasvim normalno sanjati pokojnika iz kuće koji je skoro umro. No, ako sanjate pokojnika koga dugo niste videli, sa kojim ne živite, koji je umro davno, to već ima znatno jaču simboliku i može se tumačiti.

Foto: Pixabay/carolynabooth

Sanjati pokojnu majku

Majka je oslonac, zaštitnica, simbol za brigu, bezuslovnu ljubav, ali i za snagu. Majke su toliko snažne da se na njih oslanja čitava porodica. Sanjati pokojnu majku znači da vam nedostaje, da vam fali njena ljubav, njena podrška i sve što može samo jedna majka da da, bez obzira na to koliko godina imate.

Ako vam se majka pojavljuje u snu to može značiti da je vreme da zamenite vašu majku, da vi postajete stub porodice i da treba da postanete sve ono šta je ona bila vama. Majka simboliše podršku i razna pozitivna osećanja, zato se sanjati majku timači kao dobar znak.

Da li znate ko treba da analizira vaše SNOVE, a kome nikada ne bi trebalo da kažete ŠTA ZNAČE?

No, ako ste imali loš odnos sa majkom i ako generalno vaša majka nije bila dobra osoba, niti vas je dobro tretirala, ovakav san će vas samo uznemiriti i nemojte mu pridavati posebnog značaja.

Foto: Unsplash/Jordan Whitt

Šta znači sanjati razgovor sa pokojnikom?

Sanjati pokojnika i kako pričate sa njim se može protumačiti da od nekog ko je pametniji od vas tražite savet. Da vam je potrebna nečija podrška i da ne znate kako tačno da postupite u datoj situaciji.

Sve zavisi od toga kakav ste razgovor imali i da li se sećate šta vam je pokojnik rekao. Ako vam je savetovao nešto u snu, poslušajte njegov savet. A ukoliko vam u snu nije rečeno ništa konkretno, nemojte tome pridavati previše značaja.

Postoji još jedno tumačenje gde pričati sa pokojnikom znači da se oko vas nalazi mnogo negativne energije. Da treba da se pazite od nekih osoba, jer vam ne žele dobro, ili da se u vašoj blizini nalazi neko toksičan.

sanjati pokojnika
Foto: Pixabay/Tumisu

Razgovor sa osobom koja je preminula može značiti da se pretrpeli velike materijalne gubitke, ili da vam tek slede materijalni gubici.

Ovo su samo neka od tumačenja šta znači sanjati pokojnika. A ako se ni u jednom tumačenju koje vam je ponuđeno ne možete pronaći, to prosto znači da vam je ta osoba značila u životu, da biste voleli da je tu i to je sasvim u redu. Period tugovanja za voljenim preminulim osobama nema kraj, samo naviknemo vremenom da živimo sa tim da ih više nema, a nikad to stvarno ne prebolimo.

Za miran i dubok san: Pet namirnica koje SMETE da konzumirate pred spavanjeIzvor: Objektiv.rs, sanovnikplus.com

Komentari (1)

Ostavite komentar