Teroristička pretnja pred mečeve Lige šampion: Vlasti u Španiji obaveštene o pretnji na mrežama (FOTO)

Sve je već preneto policiji i obaveštajnim službama, dok su svakako sve utakmice četvrtfinala ocenjene kao utakmice "visokog rizika"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/YT/limit

Španski mediji objavili su prethodne noći šokantnu informaciju da je Islamska Država zapretila terorističkim napadom na četiri utakmice četvrtfinala UEFA Lige šampiona. Na društvenim mrežama pojavila se jeziva fotografija (objavila je fondacija “Al Azim”) koja govori o navodnoj nameri Islamske Države da će doći do napada na četiri stadiona na kojima se igraju utakmice Lige šampiona: “Emirejtsu” u Londonu, “Parku prinčeva” u Parizu i “Metropolitanu” i “Santijagu Bernabeuu” u Madridu.

Vlasti u Španiji obavešteni su o uznemirujućoj poruci koja se širi na društvenim mrežama i koju je objavila pomenuta “Al Azaim” fondacija, a kako piše španska “Marka” za sada nema razloga za preveliku paniku. Sve je već preneto policiji i obaveštajnim službama, dok su svakako sve utakmice četvrtfinala ocenjene kao utakmice “visokog rizika”.

Za razliku od Londona i Pariza, znatno više se o ovome priča u Španiji, gde “Marka” prenosi da će ovog jutra doći do sastanka bezbednosnih službi koje će odlučiti da li je potrebno preuzeti dodatne korake da bi svi učesnici utakmice bili bezbedni. Zato su sve oči uprte u Madrid koji će u 24 sata organizovati dve utakmice, Reala i Sitija, pa Atletika i Dortmunda, a očekuje se i priliv velikog broja navijača.

Inače, fondacija “Al Azim” služi za objavljivanja poruka Islamske Države, ali mnogi navijači misle da je u pitanju samo pretnja zbog dizanja panike, pošto veruju da ne bi unapred otkrivali svoje namere.Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar