Molitva Bogorodici – Za zaštitu mučenika i dece

Bogorodice Djevo, Bog je sa Tobom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
molitva Bogorodici
Foto: Shutterstock

4. decembra se obeležava Vavedenje Presvete Bogorodice, ovo je slava koja se posvećuje Majci Božijoj. Vavedenje, odnosno Ženska Bogorodica je jedna od najpoštovanijih hrišćanskih pravoslavnih praznika, a molitva Bogorodici se često čita.

Vavedenje predstavlja dan kada su Bogorodicu njeni roditelji uveli u hram Božiji, piše na sajtu Alo. Ovaj čin je predstavljao ispunjavanje zaveta; Joakim i Ana su obećali Bogu da ako im da poroda, da će dati bebu u hram. Ovo je slava koju obeležava manastir Hilandar.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prikupili smo nekoliko molitva Bogorodici koje se čitaju u raznim prilikama, za porod, za zdravlje dece, za zaštitu. Pročitajte ove molitve i odaberite onu koja najviše odgovara vašoj situaciji.

Najmoćnija molitva Bogorodici

Bogorodicu treba da spomenete u svakoj molitvi, jer tako odajete počast majci Božijoj, onoj koja najbolje od svih zna šta je patnja i nepravda, zato što je gledala svog sina Isusa koji biva mučen od strane Pontija Pilata.

Zato se smatra da molitva Bogorodici treba da bude upućena onda kada ste u velikim mukama i kada vam se u životu dešavaju velike nepravde, jer Bogorodica će biti tu da vas zaštiti.

Prepodobna Carice moja, Presveta nado moja, utočište sirotih, zaštitnice putnika, pomoćnice onima koji su u bedi i zaštiti onih koje zlostavljaju. Vidi moju nevolju, vidi moju muku. Sa svih strana sam opkoljen iskušenjem, a nema nikog da me brani, Ti mi sama pomogni jer sam nemoćan. Nahrani me kao stranca, uputa me kao zabludelog, izleči me i spasi kao beznadežnog.

Nemam druge pomoći ni druge zaštite, ni utehe osim Tebe, o, Majko svih nevoljnih i opterećenih. Stoga, pogledaj na mene grešnog i potištenog, zakrili me Presvetim pokrovom svojim da bih se izbavio od zala koja su me opkolila i ja ću uvek slaviti preslavno ime Tvoje. Amin!

Snažna molitva za ljubav – Da vam u život dođe srodna duša

Bogorodice Djevo je molitva Bogorodici koja se u ovim vremenima iz neopravdanih razloga ne koristi dovoljno često. Ova molitva ima moć da vas izbavi iz svih nedaća. Izuzetno je kratka, čini jednu rečenicu, zato se preporučuje da je svaku noć pred spavanje ponovite 150 puta.

Bogorodice Djevo, raduj se Blagodatna Marijo, Gospod je s Tobom:blagoslovena si Ti među ženama, i blagosloven je Plod utrobe Tvoje, jer si rodila Spasitelja duša naših.

Molitva za zaštitu dece

Veruje se da Bogorodica uvek usliši molitve žena vernica. Majčin strah za dete je uvek prisutan i svaka majka zna koliko svakodnevno brinu da se detetu ne dogodi nešto loše, naročito kada je dete u nekoj opasnosti ili je bolesno.

Molitva Bogorodici za decu će vam pomoći da svoje dete zaštitite onda kada se osećate beznadežno, smirićete se i znaće te da ga Bogomajka čuva. Evo koju molitvu treba da čitate, ovo je definitivno molitva koju svaka majka treba da zna napamet.

molitva za ljubav
Foto: Shutterstock

O, Presveta i Preblagoslovena Djevo Bogorodice, Majko Najslađeg Gospoda našeg Isusa Hrista, Carice nebesa i zemlje, Svemilostiva Zastupnice roda hrišćanskog, Pribežište i Spasenje onih, koji Ti pritiču, padam pred Tobom i poklanjam Ti se pred svetom ikonom Tvojom i smireno Te molim: spasi i sačuvaj pod pokrovom Tvojim moju decu (imena), sačuvaj ih od gladi, pogibelji, zemljotresa, potopa, ognja, mača, neprijateljskog napada, međusobnih prepirki, od svih neprijatelja vidljivih i nevidljivih, od svake nesreće i bolesti, iskušenja i iznenadne smrti.

Molitva pred spavanje – Za miran san i čvrstu veru

Na svakom mestu i u svako vreme budi im, Carice Nebeska, neoboriva Stena i krepko Zastupanje. Kao što si Nevečernju Svetlost iz utrobe Tvoje podigla, ozari duše njihove, Prečista i odagnaj svaki mrak iz srca njihovih. Daruj im umilenje, smirenje, pokajanje, čistotu pomisli i duh skrušenosti. Pokrij rizom preneporočnom Tvojeg Materinstva, vaspitaj, ocelomudri, otvori um za primanje svakog korisnog učenja, sačuvaj ih u strahu Božijem i poslušanju roditeljima nauči. Sama budi neprestana topla Molitvenica i Zastupnica pred rođenim od Tebe Gospodom i Bogom našim Isusom Hristom, umoli ga da im daruje korisno za spasenje njihovo.

Tvoja Materinska molitva je veoma moćna da umoli vladiku i Tvojim zauzimanjem i zastupanjem izbavi ih od sledovanju knezu ovoga veka, večne osude i udostoj da na Srašnom Sudu Hristovome stanu s desne strane Sina Tvoga i učini ih naslednicima večnih dobara. O, Sveblaga, pribegavam Tvojoj milosti, Bogorodice Djevo, Tvojim svetim molitvama i Materinskoj Tvojoj brizi poveravam decu moju (imena), jer si Ti, Jedina Čista i Blagoslovena, Božanski Pokrov slugama Tvojim, da Te veličamo, Sveblagomoćna Gospođo Bogoroditeljko i slavimo ovaploćenog od Tebe Hrista Boga našeg, jer Njemu priliči svaka slava, čast i poklonjenje sa Bespočetnim Njegovim Ocem i sa Presvetim i Blagim i Životvornim Duhom, sada i uvek i u vekove vekova. Amin!

Molitva protiv straha koja će vam uliti hrabrost i mir

molitva za decu
Foto: Shutterstock

Molitva za mučenike

Bogorodica je dobra zaštitnica onih koji su mučeni, koji su zlostavljani i koji su prošli kroz velike patnje u životu. Ako se čita ova molitva Bogorodici osetićete trenutno olakšanje, osetićete kako niste sami i kako će vašim mukama ubrzo doći kraj.

Prepodobna Carice moja, Presveta nado moja, utočište sirotih, zaštitnice putnika, pomoćnice onima koji su u bedi i zaštito onih koje zlostavljaju.

Vidi moju nevolju, vidi moju muku. Sa svih strana sam opkoljen iskušenjem, a nema nikog da me brani, Ti mi sama pomogni jer sam nemoćan.

Nahrani me kao stranca, uputa me kao zabludelog, izleči me i spasi kao beznadežnog. Nemam druge pomoći ni druge zaštite, ni utehe osim Tebe, o, Majko svih nevoljnih i opterećenih.

Molitva za decu – Gospode, pruži mu blagoslov

Stoga, pogledaj na mene grešnog i potištenog, zakrili me Presvetim pokrovom svojim da bih se izbavio od zala koja su me opkolila i ja ću uvek slaviti preslavno ime Tvoje.

Amin!

Molitva za zdravlje
Foto: Shutterstock

Molitva na Vavedenje

Veruje se da će se na Vavedenje ostvariti svaka pročitana molitva Bogorodici. Obavezno pročitajte ovu molitvu na taj dan i očekivaće vas veliko dobro:

Kome ću zavapiti, i kome ću u svojoj nevolji priteći, ako ne Tebi, Carice Nebesa? Ko će čuti moj plač, i uzdahe moje primiti, ako ne Ti, Preneporočna, Nado hrišćana i Utočište nas, grešnika? Ko će nas, osim Tebe, u nesrećama našim zaštititi? Usliši jecaje moje i prikloni uho Svoje ka meni, Vladičice i Majko Boga mojega! Ne prezri onoga što traži Tvoju pomoć, i ne odbaci mene grešnog, Carice Nebeska! Nauči me da izvršavam volju Sina Tvojega i podari mi želju da svagda sledim Njegove zapovesti. Ne odstupaj od mene zbog mog roptanja u bolesti, radu i nedaćama, nego ostani Mati i Pokroviteljka meni, malodušnom, Carice moja Preblaga i Usrdna Zastupnice! Svojim zastupanjem pokrij moja pregrešenja, zaštiti me od vidljivih inevidljivih neprijatelja, umekšaj srca onih, što mi smišljaju zlo i zagrej ih ljubavlju Hristovom.

Molitva za upokojene – Čitajte je za duhovnu korist mrtvih

– Meni pak nemoćnom podari Tvoju svemoćnu pomoć da pobedim svoje grešne navike kako bih, očišćen pokajanjem i sledeći vrlinski život, u zajedništvu sa svetom Crkvom proveo sve ostale dane mog zemnog tuđinovanja. Stani ispred mene, Nado svih hrišćana, u času okončanja moga i ukrepi moju veru u teškom i samrtnom času. Prilikom mog odlaska uznesi za mene, mnogogrešnog u ovom životu, Tvoje svemoćne molitve, da bi me Gospod opravdao i učinio pričasnikom Svojih beskonačnih radosti. Amin.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Alo, stil.kurir.rs, lepaisrećna, molitva.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar