Azijska kuhinja postaje sve popularnija na našim prostorima i neprestano nudi nove, zanimljive i nesvakidašnje recepte.
Recept za supu koji je pred vama, predstavlja savršenu kombinaciju domaće supe i aromatičnih azijskih začina.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Miris i ukus ovog toplog predjela mami i opija, a o zdravstvenim blagodetima sastojaka, poput đumbira i belog luka, ne treba ni govoriti.
U hladnim, zimskim danima, supa je sve što vam je potrebno da se okrepite.
Sastojci:
– bataci, 2 do 3 komada
– đumbir, jedan koren
– beli luk, 3 čena
– šargarepa
– šampinjoni, 150 g
– mladi luk
– kocka za supu
– pirinač, pola šolje
– soja sos, 2 kašike
– jabukovo sirće, 3 kašike
– ljuta aleva paprika ili čili prah
– ulje
Priprema:
Oljuštite, očistite i iseckajte šampinjone, šargarepu i mladi luk (odvojite ga od drugog povrća, jer se on dodaje naknadno). Đumbir oljuštite i narendajte.
Stavite vodu da se kuva i u nju ubacite kocku za supu, kaio kada kuvate uobičajenu supu.
Zagrejte ulje u šerpi i propržite beli luk, pa dodajte iseckano povrće i čili (alevu). Malo propržite, pa prelijte supom i dodajte piletinu, sirće i soja sos.
Kuvajte makar 45 minuta na srednjoj temperaturi, dok se piletina ne skuva. Ukoliko je potrebno, dodajte vodu s vremena na vreme.
Piletinu izvadite kada se skuva, sklonite kosti i iseckajte je na komadiće, pa je vratite u šerpu. Zatim dodajte pirinač i mladi luk. Kuvajte dok pirinač ne omekša.
Ukoliko želite da supa bude gušća, slobodno dodajte više pirinča. Po potrebi dolivajte vodu i ukoliko želite, ubacite druge začine.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)