Lekoviti i opijajući dodir Azije: Zdrava i preukusna supa od piletine i đumbira (RECEPT)

U hladnim, zimskim danima, supa je sve što vam je potrebno da se okrepite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Azijska kuhinja postaje sve popularnija na našim prostorima i neprestano nudi nove, zanimljive i nesvakidašnje recepte.

Recept za supu koji je pred vama, predstavlja savršenu kombinaciju domaće supe i aromatičnih azijskih začina.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Miris i ukus ovog toplog predjela mami i opija, a o zdravstvenim blagodetima sastojaka, poput đumbira i belog luka, ne treba ni govoriti.

U hladnim, zimskim danima, supa je sve što vam je potrebno da se okrepite.

Sastojci:

– bataci, 2 do 3 komada
– đumbir, jedan koren
– beli luk, 3 čena
– šargarepa
– šampinjoni, 150 g
– mladi luk
– kocka za supu
– pirinač, pola šolje
soja sos, 2 kašike
– jabukovo sirće, 3 kašike
– ljuta aleva paprika ili čili prah
– ulje

Priprema:

Oljuštite, očistite i iseckajte šampinjone, šargarepu i mladi luk (odvojite ga od drugog povrća, jer se on dodaje naknadno). Đumbir oljuštite i narendajte.

Stavite vodu da se kuva i u nju ubacite kocku za supu, kaio kada kuvate uobičajenu supu.

Zagrejte ulje u šerpi i propržite beli luk, pa dodajte iseckano povrće i čili (alevu). Malo propržite, pa prelijte supom i dodajte piletinu, sirće i soja sos.

Kuvajte makar 45 minuta na srednjoj temperaturi, dok se piletina ne skuva. Ukoliko je potrebno, dodajte vodu s vremena na vreme.

Piletinu izvadite kada se skuva, sklonite kosti i iseckajte je na komadiće, pa je vratite u šerpu. Zatim dodajte pirinač i mladi luk. Kuvajte dok pirinač ne omekša.

Ukoliko želite da supa bude gušća, slobodno dodajte više pirinča. Po potrebi dolivajte vodu i ukoliko želite, ubacite druge začine.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs, ručakza200dinara

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar