Vladika Jovan pozitivan na koronavirus: Evo kakve simptome ima i kako se oseća

Episkop Jovan je odložio ranije zakazana bogosluženja, prijeme i druge javne aktivnosti u periodu do Svetog Save

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikipedia

Eparhija je pozvala “verni narod, braću i sestre, da se sa verom i lјubavlјu mole za brzo ozdravlјenje vladike Jovana i zdravlјe i oporavak svih koji su bolesni”

Episkop šumadijski Jovan pozitivan je na virus korona, saopštila je danas Informativna služba Eparhije šumadijske.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pošto je osetio blage simptome prehlade, episkop se podvrgao testiranju na virus SARS-CoV2, rezultat testa je bio pozitivan i u skladu sa savetima lekara, naredne dane će provesti na kućnom lečenju, uzimajući odgovarajuću terapiju, u samoizolaciji je, ima blage simptome i dobro se oseća, navodi se u saopštenju Eparhije.

Episkop Jovan je odložio ranije zakazana bogosluženja, prijeme i druge javne aktivnosti u periodu do Svetog Save, 27. januara, ali će se svesrdno moliti za iscelјenje obolelih i uspeh medicinskih radnika, saopštila je Eparhija.

Eparhija je pozvala “verni narod, braću i sestre, da se sa verom i lјubavlјu mole za brzo ozdravlјenje vladike Jovana i zdravlјe i oporavak svih koji su bolesni”.

Po vestima objavljenim na sajtu eparhije šumadijske, pre, tokom i posle božićnih praznika episkop Jovan svakodnevno je služio liturgije u hramovima, a poslednju liturgiju pre odlaska u samoizolaciju služio je u nedelju 12. januara u hramu Presvete Bogorodice u Mladenovcu.

U Božićnoj poslanici, episkop Jovan je, između ostalog, poručio da je Božić praznik na koji se treba setiti “bolesnika i onih koji se nesebično trude oko njih i da se molimo za njih”.

– Da se setimo svih ucveljenih i ožalošćenih koji su izgubili svoje najmilije i najdraže od ove opake bolesti koja hara celim svetom – naveo je episkop u poslanici.

BONUS VIDEO:



Izvor: FoNet

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar