Patrijarh Porfirije za Objektiv otkrio NAJVEĆU ŽELJU za Božić: “Da u srpskom narodu zaživi ljubav Božija”

Nama svima u crkvi, ali i u čitavom narodu i svetu, najveći dar i radost jesu deca, poručio je patrijarh

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije u ekskluzivnoj izjavi za Objektiv poručio je da mu je najveća želja za Božić da u srpskom narodu zaživi ljubav Božija, a da problemi ostanu po strani.

– Božić je praznik kada slavimo rođenje Sina Božijeg. I ta slika, Bogomladenca Hrista u pećini, slika njegove majke koja je sa njim, ali i slika prisustva čitave prirode gde i travke i drveće i potoci i planine i šume, ali i životinje i velike i male, svi zajedno, sa ljudima iznose radosnu pesmu onda kada se rađa Sin Božiji i dolazi među nas. Radost je okvir, sadržina i smisao praznika Božića, zato je radost kada se srećemo sa decom i ljudima. Želim vam da na ovaj radosni dan zaboravimo na probleme i nevolje i da se okrenemo lepim stvarima. Molim se da u našem narodu zaživi Hristos i da radost dobije svoje mesto i svoj smisao, a da problemi i nevolje, ma kakvi bili, ostanu mehur od sapunice – istakao je patrijarh.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Najveća radost je da osećamo da smo svi ljudi, jedna velika porodica, da je naš narod jedna velika porodica i da smo potrebni jedni drugima. Istovremeno želim da se molimo za čitav svet, za kosmos, za univerzum, da zaživi poredak Božiji jer to znači poredak ljubavi, zajednice, mira i istinskog i pravog smisla. Neka vas sve Gospod blagoslovi! Neka je srećan i blagosloven Božić svima. Mir Božiji, Hristos se rodi. Živeli! Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije je uoči Božića u Hramu Svetog Save podelio paketiće deci bez roditeljskog staranja, deci iz Zvečanske i deci koja su ometena u razvoju. Tom prilikom istakao je da je ljubav najvažnija i da je deci veoma važno kada se roditelji međusobno vole i kada se slažu.

– Zajedno sa decom, složili smo se da kada se roditelji ne slažu, kada se ponekad svađaju, da decu to boli više od bilo koje kazne i od bilo kakve oštre reči. Zato smo odlučili da se zajedno molimo onda kada se roditelji ne slažu, da pronađu načina da grade zajednicu, da grade ljubav jer je ta roditeljska ljubav upravo ono najvažnije što na dan Božića roditelji mogu da poklone svojoj deci. Kad im to poklone, onda su im poklonili čitav svet. Onda su im poklonili čvrst temelj na kojem stoje, onda su im poklonili snagu da mogu kroz život da se nose sa različitim izazovima, a poklonili su im i kompas i orijentir kojim putem treba da idu kako bi bili vredni, dobri i vrlinski ljudi. Nama svima u crkvi, ali i u čitavom narodu i svetu, najveći dar i radost jesu deca, a za čitavu tvorevinu i ljudski rod jedno dete je najveći poklon na Božić.

Piše: Sanja Radovanović

OVU I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM PRAZNIČNOM ČETVOROBROJU OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar