Nešto ne smete pre, a nešto NAKON vođenja ljubavi: Ovih sedam stvari su NAJVAŽNIJE

Za nešto ste već čuli i verovatno pravite grešku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock, ilustracija

Koliko god bili pažljivi, svakome može da se dogodi greška.

Pa čak i u vezi sa stvarima koje su vezane za vođenje ljubavi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, na neke stvari zaista treba da obratite pažnju, kako ne biste sve bespotrebno zakomplikovali.

Evo šta nije pametno da radite pre, ili posle seksa:

1. WC nakon seksa
“Možda ste čuli, ili pročitali da je dobra ideja da, odmah nakon seksa, odete u wc, da bi se smanjila mogućnost infekcije mokraćnog sistema, ali malo mokraće neće imati uticaj na to”, objasnila je dr Dženifer Bamp, profesorka na Bejlor medicinskom fakultetu u Hjustonu.

Bolje bi bilo da ostanete u krevetu i uživate u opuštanju nakon užitka, osim ako vam baš nije hitno.

ljubavni citati
Foto: Shutterstock, ilustracija

2. Isprazniti flašu vina pre
Čaša vina može da pomogne u podizanju raspoloženja, ali previše alkohola će vam lako smanjiti seksualni užitak. U studiji Univerziteta Misuri-St. Luis, 11 posto ispitanika sklonih alkoholu, je priznalo da ima probleme u postizanju orgazma.

U poređenju sa ljudima koji nisu pili, muškarcima koji su popili alkohol je bilo teže da ejakuliraju, a ženama je bilo potrebno više stimulacije da bi došle do vrhunca. Alkohol deluje negativno na delove našeg nervnog sistema koji su važni za uzbuđenje i orgazam.

3. Ležati u ovoj pozi nakon seksa
Ukoliko ne želite da dobiti dete, ne podižite karlicu nakon vođenja ljubavi, jer to može da poveća šansu za začeće. Ova poza pomaže spermatozoidima u njihovom putovanju u cerviks (vrat maternice), kaže dr. Bamp.

Foto: Shutterstock

4. Ne istuširati se pre – za muškarce
Ukoliko imate partnera koji nije obrezan, zamolite ga da se pre seksa istušira, ili barem opere polni organ, posebno deo ispod kožice penisa. Tamo mogu da se nakupe bakterije koje uzrokuju infekciju urinarnog trakta, savetuje ova ginekološkinja.

5. Jesti velike obroke pre seksa
“Izbegavajte velike količine zdrave hrane, kao što su povrće, mahunarke, cele žitarice. To može da dovede do stvaranja gasova tokom seksa. Da biste sprečili neprijatne situacije, izbegavajte takvu hranu, i ostalu sa dosta vlakana u sebi, sat dva pre intime – kaže ginekološkinja dr Čeril Iglesia iz Vašingtona.

Bolji izbor je mali komad čokolade, jer ona podstiče proizvodnju serotonina, hormona odgovornog za dobro raspoloženje.

Foto: Shutterstock

6. Ne očistiti seks igračke
Bez pravilnog čišćenja, nakon svake upotrebe, na njima mogu da se razmnože mikroorganizmi koji uzrokuju infekcije. Da biste se zaštitili kako treba, koristite antibakterijske maramice ili sprejeve.

7. Koristiti lubrikant sa mentolom
Kod žena koje ulaze u menopauzu, dolazi do stanjivanja vaginalnog tkiva, što dovodi do pojačane osetljivosti. Lubrikanti koji sadrže mentol u sebi mogu da iziritiraju tkivo tih žena. Najbolji su oni na bazi vode, bez ikakvih mentola u sebi.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, Krstarica

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar