Delegacija od 144 člana među kojima su zdravstveni radnici KRENULA iz Srbije put Egipta (FOTO)

I ovo, kao i sva prethodna putovanja, plaćena su isključivo sredstvima od donatora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Privatna arhiva

Jutros je sa aerodroma Nikola Tesla, a u organizaciji Skupštine grada Jagodina, put Egipta odletela delegacija od 144 člana od kojih većinu čine zdravstveni radnici iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije.

U Hurgadi, u Egiptu, boraviće od 23. do 30. oktobra, lekari i medicinske sestre i medicinski tehničari koji rade u kovid odeljenjima ili kovid ambulantama. Ostali deo delegacije, koju predvodi Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodina, čine privrednici i novinari.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Planirano je da naši zdravstveni radnici obiđu jednu od kovid ustanova u Hurgadi. Inače, u tom poznatom turističkom letovalištu epidemiološka situacija je među boljima u svetu.

Grad Jagodina, ove godine je već vodio jednu delegaciju od 130 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 zdravstvenih ustanova iz Srbije u aprilu mesecu u Hurgadu. U junu grad Jagodina je vodio 600 zdravstvenih radnika iz 25 zdravstvenih ustanova u Paraliju, u Grčku.

Palma vodi u Egipat delegaciju od 144 člana: Među njima 125 zdravstvenih radnika iz 18 ustanova u Srbiji

Palma je izjavio da je ovo način na koji želi da iskaže zahvalnost zdravstvenim radnicima u borbi za živote naših ljudi i pozvao je još jednom građane da se vakcinišu jer je to jedini način da se pobedi u borbi protiv virusa.

I ovo, kao i sva prethodna putovanja, plaćena su isključivo sredstvima od donatora.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar