Palma vodi u Egipat delegaciju od 144 člana: Među njima 125 zdravstvenih radnika iz 18 ustanova u Srbiji

Marković je podsetio da je u organizaciji grada Jagodine o trošku donatora, ove godine, 130 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 zdravstvenih ustanova iz Srbije bilo u aprilu mesecu u Hurgadi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs

U Skupštini grada Jagodine danas je održana konferencija za novinare povodom odlaska Srpske delegacije u Egipat.

– Od 23. do 30. oktobra u Hurgadi u Egiptu boraviće 144 – člana delegacija, u čijem sastavu je 125 lekara, medicinskih sestara i medicinskih tehničara iz 18 zdravstvenih ustanova iz Srbije koji rade u kovid odelenjima ili kovid ambulantama. Najveći broj njih je iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini, njih 40, zatim iz KBC “Dragiša Mišović”, Instituta za kardiovaskularne bolesti “Dedinje”, Kliničkog centra Srbije, VMA, Kovid bolnice u Batajnici, Klinike za ortopediju u Beogradu, Kliničkog centra Vojvodine, Kliničkog centra u Kragujevcu, Kovid bolnice u Kruševcu, Opštih bolnica i domova zdravlja u Vranju, Kraljevu, Vrnjačkoj Banji, Svilajncu i Paraćinu. Ostali deo delegacije čine privrednici i novinari. Ceo trošak puta i boravka u Hurgadi platili su donatori. Planirano je da naši zdravstveni radnici obiđu jednu od kovid ustanova u Hurgadi i sva dešavanja u Hurgadi biće usklađena sa epidemiološkim merama u Egiptu. Inače u regionu Crvenog mora u Egiptu čiji je glavni grad Hurgada je jedna od najpovoljnih epidemioloških situacija u svetu – rekao je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma koji će biti na čelu ove srpske delegacije.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Marković je podsetio da je u organizaciji grada Jagodine o trošku donatora, ove godine, 130 lekara i medicinskih sestara i tehničara iz 15 zdravstvenih ustanova iz Srbije bilo u aprilu mesecu u Hurgadi, a njih 600 iz 25 zdravstvenih ustanova je juna meseca bilo u Paraliji u Grčkoj.

Foto: Objektiv.rs

– Lekari, medicinske sestre i tehničari rade izuzetno težak posao i ulažu maksimalne napore da što manje ljudi umre od kovida 19. Uz to što vode računa o svim pacijentima i sami se izlažu velikom riziku. Ja moram da pohvalim Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Jagodini gde nikad više nije bilo pacijenata, a nikad manje pritužbi građana na njihov rad. Najveći problem u Srbiji je veliki broj nevakcinisanih građana uprkos činenici da je država sve obezbedila za borbu protiv korona virusa i vakcine i respiratore i lekove i nove kliničke centre i kovid bolnice. Prioritet svih prioriteta je vakcinacija i prvo pitanje svakog zdravstvenog radnika kada dođe pacijent u kovid ambulantu treba da bude “da li ste vakcinisani” i da se svima predoči ogromna razlika u odnosu nevakcinisanih i vakcinisanih koji su hospitalizovani i sa teškom kliničkom slikom i u broju preminulih od kovida i da se svi zamole da se vakcinišu, Ako iz nekih razloga ne veruju vakcini, trebalo bi da veruju matematici, a ona kaže da su 98,5 posto žrtava korone nevakcinisani – rekao je Marković.

Foto: Objektiv.rs

Konferenciji za novinare prisustvovali su i četiri lekara i četiri medicinske sestre iz Opšte bolnice i Doma zdravlja u Jagodini, koji su istakli da će im nakon 18 meseci borbe protiv kovida ovaj odmor izuzetno mnogo značiti, pre ponovnog povratka u skafandere. Konferenciji za medije prisustvovali su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar