ZVERSKI NAPAD na KiM je tek jedna akcija! Stručnjaci prognoziraju: “Formiraće LOGORE za Srbe”

Nezapamćeno iživljavanje nad Srbima na Kosovu i Metohi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/AP Photo/str

Policija lažne države Kosovo, praćena jedinicama ROSU, upala je u severnu Kosovsku Mitrovicu. Oni su pucali bojevom municijom, ispaljivali suzavac i šok-bombe na narod koji se okupio da brani svoj grad.

U toj brutalnoj akciji teško je ranjen Srećko Sofronijević iz Zvečana, koji je upucan kukavički s leđa. Predsednik Vučić je, nakon razgovora sa Srbima, poručio da će država biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji šta god da se desi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da li će se situacija smiriti ili treba očekivati novo provokacije, prognoziraju Ljuban Karan, bivši oficir vojne kontraobaveštajne službe i prof.dr Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije.

– Oni su ovo uradili da bi povratili ugled u svom narodu, jer im idu izbori u susret. Svi smo se iznenadili jer ta njihova grupa nije bila standardna, imali su protivoklopna sredstva, dronove. Što je najgore, nije se znalo koja je meta, kod njih nema toga, samo je rečeno teroristička grupa. To je izmišljeno i iskorišćeno, dokazuju da se kao bore protiv terorizma na Kosovu. Što je najgore, NATO i KVOR ih podržava. Ovo je samo jedna akcija, a ko zna koliko će ih tek biti – rekao je Karan.

Dr Dejan Miletić istakao je da je ovakvo ponašanje Prištine itekako kršenje Briselskog sporazuma.

– Ovde se ne radi o kršenju Briselskog sporazuma, ovo je nepoštovanje svih odluka. Ova bahatost je dokaz podrške koja njima dolazi iz Amerike. Američki novac se koristi za podršku Šiptara i Albanaca. Nažalost, igraju se vatrom vrlo ozbiljno. Vlast u Prištini želi da napravi aparthejd, radi se o formiranju logora na prostora KiM, a naš narod se ne miri sa takvom pričom. Niko više nema strpljenja, ROSU se bahati nad srpskim narodom – rekao je dr Dejan Miletić.

BONUS VIDEO



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar