ŽIVOTNA PRIČA

Jednom rečju LEGENDA: Biografija Džona Čalisa – čuvenog Bojsija iz “Mućki”

Glumio je u više od 70 televizijskih serija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Wikimedia/Jon Tandy

Džon Čalis je rođen u Bristolu 16. avgusta 1942. godine, ali se već naredne sa porodicom preselio u jugoistočni deo Londona, gde je odrastao. Nakon što je završio srednju školu, Čalis je radio kao mladi agent za prodaju nekretnina, ali je ubrzo počeo da se bavi glumom.

Zauvek Terens Odri Bojsi

Čalis je glumio u više od 70 televizijskih serija, sedam filmova i nekoliko radio-drama. Imao je značajne uloge i u londonskim i njujorškim pozorištima, ali je najpoznatiji po liku Terensa Obrija Bojsija u britanskoj seriji Mućke, koja je premijerno emitovana na televiziji Bi-Bi-Si od 1981. do 1991, uz povremene božićne specijale koji su prikazivani sve do 2003. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Bojsi je bogati prodavac polovnih automobila koji na sve, pa i na svoje prijatelje, gleda sa visine, ne propuštajući nijednu priliku da se našali na račun njihove bede. Bojsi je ostao upamćen i po karakterističnom smehu, koji je Čalis, kako je sam priznao, „pokupio“ od jedne žene u pabu.

Bojsi je 2005. godine dobio i sopstveni spin-of serijal koji u 32 epizode, podeljene u četiri sezone, prati njegov život nakon što je bio prinuđen da sa suprugom i sinom pobegne iz Pekama i naseli se na imanju u Šropširu. Neke scene su snimane na pravom Čalisovom imanju.

Četiri braka, tri razvoda, bez dece

Čalis se ženio četiri puta, tri braka je završio razvodom i nema dece. Od 1990. godine je u braku sa Kerol Dejvis, sa kojom živi na imanju u Vigmoru.

Hobi su mu bili kriket, baštovanstvo i istorija, a poznato je i da navija za fudbalski klub „Arsenal“.

Dva života – pre i posle Bojsija

Džon Čalis je napisao dve autobiografske knjige, Biti Bojsi i Posle Bojsija. U knjizi Biti Bojsi predstavljen je period Džonovog života do 1985. godine, kad su Mućke postale popularne u Britaniji.

U druom delu autobiografije, Posle Bojsija, Čalis opisuje vrhunac svoje slave i popularnosti, ali i otkriva šta se sve dešavalo tokom snimanja Mućki i kako se glumačka ekipa družila i provodila.

Čalis ima i sopstveni sajt na kojem se može pročitati njegova biografija, ali i kupiti potpisana fotografija, filmovi, majica, duks, šolja, jastuk, ali i set za poker sa Bojsijevim likom.

BONUS VIDEO:



Izvor: RTS

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar