Sve o korupcionaškoj aferi koju je Antonijević RASKRINKAO: Evo zašto je Bjelogrlić nudio mito, Gaga ODBIO

Reditelj Predrag Gaga Antonijević je to u odgovoru kategorički odbio

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG / ANDRIJA VUKELIC,Printscreen/youtube

Dragan Bjelogrlić priveden je zbog sumnje da je pretukao Predraga Gagu Antonijevića, a kako je reditelj ispričao, do nasilja je došlo jer glumcu smeta “Dara iz Jasenovca”, a i korupcionaška afera koju je Antonijević ranije razotkrio.

Žrtva napada iznela je u javnost da mu je Bjelogrlić početkom 2016. godine nudio mito sa ciljem da Antonijević podrži film “Jesen samuraja”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Tada je Predrag Antonijević uputio pismo Asocijaciji filmskih reditelja.

U njemu je odgovario na optužbe koje su bile iznete na sastanku Grupacije za kinematografiju. Predsednik te grupe je Dragan Bjelogrlić.

– Neke kolege su spekulisale da zbog zauzetosti nisam čitao predložena scenarija dovodeći tako u sumnju moj profesionalni i moralni integritet bez ikakvih dokaza. Čitam sve i to od prve do poslednje strane. Jer da ne čitam ko zna da li bi filmovi kao “Ajvar”, “Šavovi”, “Zlogonje” i mnogi drugi bez mog glasa u komisiji dobili podršku ili bi se podela sredstava nastavila po starom običaju i to među nekolicinom proverenih “igrača” – naveo je tada Antonijević.

“Bjelogrlić DIVLJAČKI nasrnuo, nisam imao šanse”: Gaga Antonijević objasnio kako se OSEĆA nakon napada

Dodao je da ne podleže pritiscima ni obećanjima određenih grupa.

– Zato me posebno vređa kada neko poput Dragana Bjelogrlića uopšte ima hrabrosti da na sastanku takozvane Grupacije, čiji je predsednik, bilo kako komentariše i morališe o mom učešću u komisiji. Govorimo o čoveku koji mi je nudio mito za podršku filmu “Jesen samuraja”. U slučaju dogovora bio je spreman da im se nametne kao koproducent i “pomogne” finansiranje filma koji sam i pre njegovog javljanja hteo da podržim svojim glasom jer mi se mnogo dopadao “Mali Buda” i potencijal “Samuraja”. Tako me je stavio u veoma nezgodnu situaciju. Hteo sam da obavestim Upravni odbor FCS, ali mi je bilo žao jer bi to verovatno vodilo diskriminaciji “Samuraja”, a možda i celog konkursa. A opet ako se Bjelogrlić zaista uključi kao producent u “Samuraja”, onda im sigurno ne bih mogao dati svoj glas što ne bi bilo fer prema autorima. Zato sam odlučio da sačekam i bio sam u pravu. Kad je dobio negativan odgovor od mene, Bjelogrlić je ostavio “Samuraja” i odleteo da verovatno lešinari na nekom drugom mestu – naveo je Gaga Antonijević.

“Postoje SNIMCI i brojni svedoci”: Gaga Antonijević otkrio ZAŠTO ga je Bjelogrlić divljački pretukao

Tom prilikom je dostavio i prepisku sa Bjelogrlićem iz 2016. godine.

U njoj se između ostalog navodilo da bi u slučaju dogovora “moglo da se zaradi oko 100 soma, a možda i više”.

Reditelj Predrag Gaga Antonijević je to u odgovoru kategorički odbio.

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar