Belivuk krao Zvicerov KOKAIN! Dva pripadnika ozloglašenog klana do DETALJA opisali njegove šeme (FOTO)

Dimitrijević je otkrio da Belivuka poznaje desetak godina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP,VLada Sporcic,Printscreen

Krvavi pir i jeziva ubistva Veljka Belivuka i pripadnika njegovog klana po Srbiji i Crnoj Gori nisu jedina zlodela koja se stavljaju na teret ovom zlotvoru i koljaču. Osim što je kasapio ljude koji su mu bili neprijatelji, kao i pripadnike i saradnike njemu suprotstavljenih „škaljaraca”, vođa grupe koja je svoje aktivnosti prikrivala pod velom navijačke grupe FK Partizan „Principi” bio je veliki igrač na nelegalnom tržištu narkotika u Srbiji.

A tokom prepakivanja pošiljki koje su stizale od „kavačkog klana” i njegovog vođe i Veljinog šefa Radoja Zvicera, kako može da se nasluti iz dešifrovanih poruka sa zaštićene aplikacije Skaj, voleo je i da „štrpne” od dela isporuke i uz naredbu da se deo ostavi i „sa strane”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dva optužena pripadnika njegovog klana, Vladimir Dimitrijević, koji je na aplikaciji Skaj koristio nadimak Šeprtlja, i Aleksa Šejić, bolesnik koji je štapom za bilijar i kuglama silovao otetog I. S. u bunkeru na Stadionu Partizana, gde je i živeo, do detalja su opisali kako su funkcionisale sve Veljine šeme i na koji način je njegova droga pakovana i distribuirana širom Beograda. Svedok-saradnik Bojan Hrvatin nije imao veća saznanja o načinu na koji je klan radio kada je reč o drogi.

„Spid, marihuana, skank, kokain, bio je i neki MDMA… Svašta je tu bilo”, pričao je Hrvatin o drogi koju je viđao u Veljinom bunkeru u Humskoj. Ono što ovaj nekadašnji navijač Rada nije mogao da opiše, policija je saznala od Vladimira Dimitrijevića čiji je auto-servis u beogradskoj ulici Braće Jerković postao mesto na kome je droga pakovana za dalju prodaju.

PRVO JE LIČNO PAKOVAO „BELO”

Dimitrijević je otkrio da Belivuka poznaje desetak godina i da je ozloglašeni ubica godinama kod njega popravljao različita vozila. Bliskost sa vođama koljačkog klana potkrepio je navodeći da su mu Belivuk i Miljković pre dve godine bili i na svadbi. U jednom momentu Velja Nevolja je pitao svog auto-mehaničara da li želi da se uključi u posao sa drogom.

– Kriptovani telefon sa dobio pre oko godinu i po dana. Neposredno pre toga me je pitao da u podrumu auto- -servisa pričuvam kokain. Prvi put sam dobio kilogram kokaina upakovan u paket u obliku cigle. Ubrzo je Belivuk došao i prepakovao ga u 20 paketa od 50 grama. Na stolu mi je ostavio 1.000 evra za ovaj posao – objasnio je Dimitrijević.

Piše: EKIPA OBJEKTIVA

BONUS VIDEO:

NASTAVAK OVE I OSTALE AKTUELNE TEME MOŽETE PROČITATI U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 21. AVGUST

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar