SKANDAL u Francuskoj: Pojavio se bilbord koji prikazuje Makrona kao Adolfa Hitlera (FOTO)

Izveštaj u Frans Bleu u utorak ujutro navodi da je tužilaštvo Tulona sada otvorilo istragu o klevetničkim plakatima istaknutim

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: S.Caillet / BSIP / BSIP / Profimedia

Tužilaštvo u Tulonu otvorilo je istragu o bilbordu koji povezuje slike francuskog predsednika Emanuela Makrona i nacističkog lidera Adolfa Hitlera, usred kritika zbog tekućih ograničenja zbog korone.

Bilbord viđen na periferiji Tulona i La Sen-sur-Mer, na kojem se nalazi slika francuskog predsednika Emanuela Makrona obučenog u nacističku uniformu i i sa brkovima Adolfa Hitlera, privukao je pažnju gradskog tužioca, prenose lokalni mediji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Izveštaj u Frans Bleu u utorak ujutro navodi da je tužilaštvo Tulona sada otvorilo istragu o klevetničkim plakatima istaknutim u odeljenju Var.

Istraga je poverena obezbeđenju odeljenja policije u Tulonu i cilja vlasnika ovih znakova, koji je inicirao izlaganje. Prema izveštajima, prošle nedelje je na jednom od dva plakata jednostavno prikazana reč “Honte“, što znači “sramota“.

Na bilbordu se nalaze i slova LREM – skraćenica imena Makronove stranke La Republik En Marš – stisnuta u beli krug, zamenjujući kukasti krst, na zloglasnoj crvenoj pozadini koju je usvojila nemačka nacistička stranka.

Odgovarajući na vesti na Tviteru, jedna osoba je pozvala krivce da ne budu poslati u zatvor, već da budu prisiljeni da ručno prepisuju čuveni Hitlerov “Majn Kampf“ na svim jezicima.

Francuski lider doživeo je značajnu reakciju od primene obaveznih vakcina za određene grupe, uključujući zdravstvene radnike, i uvođenja pasoša vakcina za ulazak u zabavne i kulturne objekte. Prema anketi agencije za javno mnjenje IFOP za list Žurnam Dimanš (JDD), Makronovo odobrenje opalo je za 13 poena među ljudima od 18 do 24 godine, iako je podrška rasla među penzionerima.

U subotu se čak 114.000 ljudi okupilo širom Francuske protestujući zbog, kako smatraju, nepravednog zadiranja u njihov privatni život. Demonstranti su skandirali “Sloboda!“ i zahtevao da Makron podnese ostavku.

Slična reakcija viđena je u Velikoj Britaniji nakon odluke premijera Borisa DŽonsona da od septembra uvede vakcine za ljude koji ulaze u prepuna mesta. “Nacistička Nemačka“ je u utorak bila u trendu na britanskom Tvitteru, kao i haštag “hapšenje Borisa DŽonson“.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Republika

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar