Veliki mečevi kod kuće – prokletstvo srpske košarke u 21. veku: Spens još uvek boli, boleće i ovaj Pionir

Italijani su nas šokirali usred Beograda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA/ANDREJ CUKIC/ilustracija

Košarkaška reprezentacija Srbije ostala je bez plasmana na Olimpijske igre u Tokiju. “Orlovi” su u nedelju veče poraženi od selekcije Italije sa 102:95 u dovrani “Aleksandar Nikolić”, i tako razočarali čitavu naciju koja je od njih očekivala mnogo ovog leta u prestonici Japana.

Srbija je delovala nemoćno u meču protiv “azura”, a utakmica je neodoljivo podsetila na onu iz 2005. godine, gde su Francuzi eliminisali naše košarkaše sa Evropskog prvenstva čiji smo upravo mi bili domaćini.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Trikolori” su tada u osmini finala izbacili tadašnju državu Srbije i Crne Gore, a duel je odigran u Novom Sadu, tačnije u dvorani “Spens”. Nakon te utakmice bilo je mnogo kontroverzi oko odnosa u među igračima u nacionalnom timu, a sve je kulminiralo izjavom na konferenciji za medije Željko Obradovića. Popularni ŽOC je tada govorio kako je naš tim zbog loših odnosa u timu ostao bez uspeha na Evropskom prvenstvu.

Prošlo je više od 16 godina, a Srbija je nakon “Spensa” progutala još jednu gorku pilulu, ovoga puta zvanu “Pionir”. Gubili smo i sa 24 poena razlike od “azura”, ali smo i pored očajne igre na kraju došli do razmunih minus sedam. Ali, šta to vredi, jer Srbija ne ide u Tokio.

Istorija se ponovila, nadamo se samo još ovaj put…

Litvanci i Grci ostali bez selektora nakon neuspeha: Da li je vreme da i Kokoškov doživi istu sudbinu?



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

Ostavite komentar