Nude im PIVO i VOLOVE za maloletne ćerke: Ispovest Julije i Marijane će vam zalediti krv u žilama

Vode se običajima iz davnina, a niko ne staje na put ovom ropstvu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ilustracija, Unsplash

U planinskim krajevima meksičke države Gerero svaka devojčica “ima svoju cenu” u ropstvu 21. veka karakterističnom za to područje.

Naime, “običaji zajednice” jesu to da kada devojke napune 9 godina, roditelji mogu da ugovore brak i da ih prodaju u iznosu od 40.000 do 200.000 pezosa ili pak da to bude u naturi, tako što bi kupac ponudio volove, stoku ili pivo za nečiju ćerku.

Žena joj dobacila na GROBLJU: Sutradan ju je na istom mestu dočekalo nešto o čemu nije mogla ni da sanja

Meksički medij Reforma intervjuisao je nekoliko žena iz starosedelačkog plemena koje su prošle kroz ovakva iskustva, odnosno koje su roditelji prodali.

– Odrede vam cenu i tako vas prodaju bez pitanja i bez obrazlaganja. Ne postoji mogućnost da ne pristanete – rekla je Julija, koju je deda prodao kada je imala 13 godina.

Foto: Ilustracija/Unsplash

Ona je uspela da pobegne iz te porodice kojoj je prodata pošto ju je muž konstantno, godinama tukao.

– Kaže se da običaji nalažu da kad se devojka proda, ona bude zaštićena u novoj kući kao snaja, ali u praksi to nije tako. Svaka prolazi kroz različite vrste zlostavljanja, fizičkog, psihičkog ili s*ksualnog – dodaje Julija.

Izvesna Marijana, koja je takođe porodata kao dete, podelila je sličnu priču.

– Ako vlasti ne dozvoljavaju da setrguje droga i oružje, zašto dozvoljavaju trgovinu ljudima na ovaj način. Devojke prodaju kao životinje, a oni koji ih kupe, ponašaju se kao prema vlasništvu – navela je ona.

Foto: Ilustracija/Unsplash

Procenjuje se da se u Gereru godišnje za udaju proda oko 300.000 devojčica i maloletnih devojaka, ali ne postoje tačne brojke.

Marta Givaudan, predsednica jedne meksičke nevladine organizacije tvrdi d institucije nisu preduzele ništa kako bi sprečila ove običaje ropstva koji datiraju iz davnina.

– Muškarci uglavnom kupuju devojke za svoje sinove kako bi ih oženili. Zlostavljanja i s*ksualna iskorišćavanja u ovakvim okolnostima su, nažalost, normalna pojava. Tako se nastavlja ciklus nasilja i siromaštva, a poseban problem nastaje kada devojčice zatrudne – navela je Givaudan, uz podsećanje da država Gerero zauzima drugo mesto u svetu po tinejdžerskoj trudnoći.

Majka uputila nežne reči svojoj deci i otišla na posao: Kad su čekali da se vrati, stigla je UŽASNA VEST



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Molim vas, radi žrtava ovakvog tretmana, pazite šta pišete. Biće od 9 godina je dete ili devojčica, a ne devojka. Po konvenciji UNa o pravima deteta, deca su sve osobe starosti do 18 godina.

    Odgovori

Ostavite komentar