Vučić o “Non pejperu”: Ovo ne liči na Angelinu Ajhorst, mi smo otvoreni za dijalog, ali neki drugi nisu

Vučić je prokomentarisao navodnu autorku "Non pejpera"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvario je danas Sektor 4 obilaznice oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo.

Tom prilikom je odgovarao i na pitanja novinara, a jedno je glasilo o navodnoj autorki “Non pejpera”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Ne mogu to da potvrdim i mislim da nije, ako vi imate podatke recite mi, ovo mi ne liči na Angelinu Ajhrost – rekao je Vučić i dodao:

– Dodatno sam se zabrinuo, mi smo otvoreni za dijalog o KiM, nažalost neki drugi nisu. Za nas je rešenje kompromisno, a ne neko rešenje kojim će Srbiji da se traži poniženje – rekao je Vučić.

-Ja nisam od onih koji će da psuje ili misli loše o nečemu dok ga dobro ne proučimo. Sve to analiziramo i pratimo. Moramo biti mirni, pametni i odgovorni. Moramo svojoj zemlji da obezbedimo mir. Ne mogu vam dati više informacija – rekao je.

Izvršna direktorka Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) za Evropu i Aziju, Angelina Ajhrost do ovoga trenutka nije zvanično odgovorila na pitanje Tanjuga da li je ona, možda autor non pejpera koji je prištinska Koha plasirala kao nemačko francuski predlog kojim se kao finalno rešenje dijaloga Beograda i Prištine predviđa “međusobno priznaje suvereniteta i treitorijalnog integriteta”, i široka autonomija za Srbije na KiM.

Angelina Ajhrost je u periodu od 2015. do 2019.godine bila posrednik, kako u tehničkim rundama dijaloga Beograda i Prištine, tako i na sastancima na najvišem politiškom nivou izmešu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Dok nije postavljena na novu funkciju početkom prošle godine u briselskim krugovima, važila je, a kao jedan od najvećih poznavalca procesa normalizacije odnosa Beograda i Prištine ,kao mogući izbor tada novog šefa diplomatije, Žosepa Borelja, za mesto novog specijalnog predstavnik EU za dijalog Beogrda i Prištine.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar