Prosinečki pričao o Tuđmanu, pa odgovorio Zdravku Mamiću: Hrvatska bruji o rečima Zvezdine legende!

Voleo je klub, bio je tu, išao na večere s igračima", prisetio se Robi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Legendarni Robert Prosinečki je dao veoma interesantan intervju za Index.hr, u kojem se dotakao mnogih tema.

Jedna od prvih tema je bio značaj zagrebačkog Dinama za njegov život i karijeru.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Igrao sam svuda i za svakoga, mnogi imaju mišljenje o Robertu Prosinečkom. Moj otac se vratio iz Nemačke da bi ja mogao igrati u Dinamu. Cela porodica se zbog toga vratila u Jugoslaviju, to su velike stvari. Pogotovo onaj moj drugi povratak kad sam se vratio iz Španije da bi opet igrao u Dinamu. Igrati u Dinamu je bila najveća stvar za nas koji smo tada bili klinci.”

Odlazak u Crvenu zvezdu mu je promenio život. Popularni Robi se prisetio kako je stigao na Marakanu.

“Autom. Ha, ha. Došao sam tamo na probu, ljudi često izbegavaju takve stvari. Oni su znali da postoji neki klinac koji nije loš, ali nisu znali zašto odlazi iz Dinama. Došao sam tamo na probu i posle toga sam četiri godine igrao jako uspešno za taj klub. Teško da će se ponoviti uspeh koji je Zvezda napravila.”

Foto: MARCO BERTORELLO / AFP / Profimedia

Neobilazna tema je bio i Franjo Tuđman.

“On nije voleo da se klub zove Dinamo, hteo je da bude Kroacija, ali nećemo sad o tome. Voleo je klub, bio je tu, išao na večere s igračima. Uvek se videlo da voli klub.”

Mamić je rekao da su Robi i Cvitanović svojim potraživanjem plata podstakli klub da postane zadruga. Kako Prosinečki gleda na danas donese presude?

“Prvo, to nije Mamićev Dinamo. Nije, a ne bi ni smeo biti Mamićev. Abramovič dođe u London, uzme klub i onda je to njegov klub. Plati ga koliko vredi i onda je to njegov klub. Možemo pričati protiv Zdravka, ali mora znati da je dosta godina on radio jako dobre stvari što se tiče Dinama. Posložio je omladinski pogon, ulazilo se u Ligu šampiona, bio je stalno prvi, prodavali su se igrači za puno novca u velike klubove… Ima tu puno pozitive, ali naravno da ima i puno negative u tome što je hteo da prisvoji klubu za sebe. Nije se moglo ni blizu kluba bez da je on tako odlučio. Svako treba da odgovara za to što je radio. Je li novac odlazio van Dinama, neću ulaziti u to. Zdravko je inicijator svega ovoga što se događa sada u Dinamu, ali ako je istina ovo za što su ga optužili, mora odgovarati. Kod Zdravka je normalno da govori da niko nema pojma, na to smo se već svi navikli. Ne bih mogao biti trener Dinama. Moj put je sada da odem negde u inostranstvo, možda opet u Tursku. Verujem da ću jednog dana voditi neki dobar klub možda i u ligama petice, ali u Dinamo ne dok je ovakva situacija. Naravno, nije me niko ni pitao do sada. Oni će uvek naći rešenje jer ko ne bi želeo biti trener Dinama, ali ja sigurno ne bih hteo u ovoj situaciji da treniram Dinamo”, rekao je Prosinečki.

Surov odgovor ultrasa Dinama: Hrvatski navijači ponizili Zdravka Mamića! (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar