Zlatni globusi za “Zemlju nomada” i “Borata 2”: Govor udovice Čedvika Bozmana je rasplakao sve (VIDEO)

Čedvik Bozman je svoj prvi Zlatni globus osvojio posthumno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP/NBC

Drama “Zemlja nomada” i satira “Borat 2” osvojili su noćas nagrade za najbolje filmove na dodeli Zlatnih globusa.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovog puta, bila je to pretežno virtuelna ceremonija, održana uporedo u Los Anđelesu i Njujorku, a obeležili su je pandemijski uslovi.

Kroz Objektiv: Šta će se desiti sa “Crnim panterom 2” nakon smrti Čedvika Bozmana?

Kloe Džao, rediteljka rođena u Kini, osvojila je nagradu za najbolju režiju za “Zemlju nomada” – dramu o vlasnicima kuća na točkovima u Americi pogođenoj recesijom. Džao je druga žena i prva rediteljka azijskog porekla koja je osvojila Zlatni globus u toj kategoriji.

Autor filma “Borat 2” Saša Baron Koen proglašen je za najboljeg glumca u kategoriji komedija, dok je Andra Dej osvojila nagradu za najbolju glumicu za ulogu pevačice Bili Holidej u filmu “Sjedinjene Države protiv Bili Holidej.”

Britanska drama o kraljevskoj porodici “Kruna”, komedija “Schitt”s Creek” i TV serija o šahu “Damin gambit” osvojili su glavne nagrade u televizijskim kategorijama.

Ne, uši vas ne varaju: U novom filmu o “Boratu” možete čuti pesme Gorana Bregovića

Džejn Fonda, sedmostruka dobitnica Zlatnih globusa, primila je nagradu “Sesil B. Demil” za životno delo, dok je Norman Lir za svoju dugogodišnju televizijsku karijeru dobio nagradu nazvanu po legendarnoj Kerol Burnet.

Zvezda “Crnog pantera” Čedvik Bozman, za koga se nije znalo da boluje od raka i čija je smrt u 44. godini šokirala njegove obožavaoce, posthumno je nagrađen za najboljeg glumca za svoju poslednju ulogu u drami o džezu “Ma Rainey’s Black Bottom”. Nagradu je umesto njega primila njegova supruga, koja se do sada nikada nije pojavljivala u javnosti.

Kroz Objektiv: Da li Čedvik Bozman posthumno može da dobije dve nominacije za Oskara?

“Verujem da bi on sada prvo zahvalio Bogu na ovome, zahvalio bi se svojim roditeljima i precima koji su bili njegove zvezde vodilje i koji su toliko toga žrtvovali. Sigurno bi rekao nešto jako lepo, nešto što bi nas sve inspirisalo i danima odzvanjalo u našim glavama i nateralo nas da verujemo da možemo da uspemo u svemu. Nažalost, ne znam tačno koje bi bile njegove reči, ali želim da svi uzmemo jedan trenutak da se setimo i slavimo one koje volimo. I dušo, nastavi da ređaš ove nagrade”, rekla je Tejlor Simon Ledvord.

Ovako je to izgledalo:



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar