Kroz Objektiv: Da li Čedvik Bozman posthumno može da dobije dve nominacije za Oskara?

Prvi put u istoriji?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/LMK/ Landmark

Čuveni američki glumac Čedvik Bozman, koga je domaća publika volela u ulozi Marvelovog Crnog pantera, bi sledeće mogao da dobije čak dve posthumne nominacije za Oskara.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, Čedvik je važio za jednog od najboljih glumaca mlađe generacije, ali tokom života nije uspeo da dođe do nominacije za Oskara iako je odigrao niz odličnih uloga. Mnogi kritičari misle da su njegove uloge u filmovima “Get On Up” i “42” zaslužile nomaciju, na početku karijere je u ova dva filma odlično odigrao Džejmsa Brauna i Džekija Robinsona. Smrt čuvenog glumca je pogodila Holivud i bacila svetlo na njegovu glumi, koja će izgleda napokon biti nagrađena.

Preminuo Čedvik Bozman, glavna zvezda “Crnog Pantera”

Međutim, kritičari se slažu da postoji mogućnost da ga sledeće godine dobije dve posthumne nominacije za Oskara. Čedvik je ove godine odigrao glavnu ulogu u filmu Spajka Lija “Da 5 Bloods”. Film je imao dobru ocenu kritike, a gluma Bozmana je pohvaljena čim je film izašao. U Holivudu već bruje glasine da Li započinje svoju oskarovsku kampanju i da želi da predloži Čedvikovu nominaciju.

Legendarni Spajk Li najavio novi film: Prikazuje crnce koji su se borili u Vijetnamu

Drugi film Čedvika Bozmana bi trebalo da izađe u decembru, a već je zainteresovao mnoge. Reč je o ostvarenju “Ma Rainey’s Black Bottom”. U filmu je glumio zajedno sa oskarovkom Vajolom Dejvis i izgleda da im se oboma smeše nominacije. Reč je o filmu koji je baziran na predstavi koja je osvojila Pulicera.

Čedvik Bozman je ove godine odigrao dve ozbiljne uloge, oba filma je producirao Netfliks koji je poslednjih godina ozbiljno podržavao svoje glumce kada je reč o filmskim nagradima. Šteta je što mnogi tek sada primećuju talenat poznatog glumca.

Kroz Objektiv: Šta će se desiti sa “Crnim panterom 2” nakon smrti Čedvika Bozmana?

Tokom istorije samo 12 glumaca dobilo duple nominacije za Oskara, poslednja je bila Skarlet Johanson (prošle godine). Ukoliko bude nominovan Čedvik bi bio prvi glumac koji bi iste godine posthumno dobio dve nominacije za Oskara.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar