Kroz Objektiv: Šta će se desiti sa “Crnim panterom 2” nakon smrti Čedvika Bozmana?

Kako odati počast talentovanom glumcu?

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Prošle su sve nedelje od smrti glumca Čedvika Bozmana, a svet još uvek nije došao sebi od šoka. Čedvik je publiku oduševio igrajući glavnog junaka filma “Crni panter”, ali je važio i za jednog od najtalentovanijih mladih glumaca koji je odigrao niz fenomenalnih uloga. Tokom prethodnih meseci su mnogi previđali da može da bude nominovan za Oskara za svoju odličnu glumu u ovogodišnjem filmu Spajka Lija “Da 5 Bloods”.

Preminuo Čedvik Bozman, glavna zvezda “Crnog Pantera”

Međutim, sada se postavlja pitanje šta će se desiti sa filmom “Crni panter 2”, snimanje je trebalo da počne u martu sledeće godine. Marvel još uvek donosi odluku, zato što je potvrđeno da ni glavni producent Kevin Fajgi, niti režiser Rajan Kugler nisu znali da je glumac boluje od teške bolesti. Bozmanov prijatelj je potvrdio da je glumac mislio, nedelju dana pre smrti, da će moći da se vrati u formu i da snima film u martu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Sada je već jasno da će simanje biti značajno pomereno, a scenario koji je bio gotov će morati da bace, i da počnu ponovo. Fanovi se slažu, ali i mnogi izvori bliski Marveli potvrđuju da produkcijska kuća ne želi da drugi glumac zameni lik T’čale, koji je Čedvik igrao. Gotovo je sigurno da će smrt Čedvika Bozmena značiti smrt T’čale.

Takođe, filmski studio ne želi da potpuno odloži izlazak “Crnog pantera 2” i to ne samo zbog popularnosti filma, već i zbog toga što je ovaj heroj izuzetno bitan kada je reč o zastupljenosti afroamerikanaca u kinematografiji. Čedvik se celog života zalagao da prikaže priče crnaca i ispriča značajne priče, Marvel ne želi to da zaustavi.

Legendarni Spajk Li najavio novi film: Prikazuje crnce koji su se borili u Vijetnamu

Studio razmatra da na scenu vrati Erika Kilmongera (Majkl B. Džordan), u alternativnoj realnosti gde on nije negativac, već jedan od Crnih pantera. Postoji i pretpostavka da presto može da preuzme M’Baku (Vinston Djuk), koji se u prvom filmu borio za presto, i postao jedan od omiljenih likova među fanovima.

Međutim, fanovima se najviše sviđaju glasine da će princeza Šuri (Letiša Vrajt) preuzeti presto od starijeg brata T’čale.

Prema fanovima, ali izgleda i prema Marvelu bi ovo bilo najlogičnije, zato što je Šuri sledeća u redu za presto.

Marvel je Šuri proglasio najpametnijim likom u svom univerzumu, a svoju borbenu stranu je pokazala u filmu “Avendžersi: Kraj igre”. Treba napomenuti i niz stripova u kojima Crni panter i kraljica Vakande postaje upravo Šuri. Ovi stripovi su postali izuzetno popularni 2018. godine, kada je publika ovaj lik zavolela gedajući “Crnog pantera”.

Šta vi mislite, kako bi trebalo da izgleda film “Crni panter 2”?

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar