Po tekstu velikog Živojina Pavlovića: Počinje snimanje filma “Tragom divljači”

Film će režirati sin Žike Pavlovića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Miguel Angel Hernandez

Novi domaći film “Tragom divljač” prema prozi čuvenog reditelja i književnika Živojina Pavlovića, a u režiji njegovog sina Nenada Pavlovića danas je predstavljen sa delom glumačke i autorske ekipe u Gradskoj kući u Nišu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Živojin Pavlović je jedan od najznačajnijih domaćih reditelja crnog talasa. Autor je filmova “Kad budem mrtav i beo”, “Buđenje pacova”, “Država mrtvih” i “Na putu za Katangu”. Preminuo je 29. novembra 1998. godine.

Snimak koji je oduševio publiku: Prvi intervju Marion Kotijar, već tada je očarala javnost (VIDEO)

Nakon višemesečnih priprema, u Nišu će prva klapa novog filma pasti u ponedeljak 1. marta. U glumačkoj postavi su Predrag Miki Manojlović, Nada Šargin, Radivoje Raša Bukvić, Uliks Fehmiu, Milena Pavlović, i Srđan Žika Todorović.

Scenario potpisuje Nenad Pavlović u saradnji sa Ðorđem Milosavljevićem i Dimitrijem Vojnovim, a reč je o adaptaciji proze Živojina Žike Pavlovića. Film priča o perspektivnom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o svirepom ubistvu u Jugoslaviji, krajem ”70-ih godina. Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini.

Stvarni likovi iz filma “Dara iz Jasenovca”: Evo šta se sa njima desilo nakon rata

“Rad na projektu sam započeo pre niza godina želeći da snimim film koji bi povratio Žikino ime iz zaborava, u kombinaciji sa davanjem omaža filmskom pravcu iz ’60-ih kojem je Žika pripadao – Crnom talasu, kao i davanjem omaža filmskom žanru – Film noaru”, objasnio je sin velikog reditelja.

Da li ste prepoznali detalje iz starih serija? “Wandavision” kao omaž najboljim sitkomima (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar