Da li ste prepoznali detalje iz starih serija? “Wandavision” kao omaž najboljim sitkomima (VIDEO)

Ove serije su bile inspiracija, detalji su neverovatni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/ Nerdist

Marvelova nova serija o Skarletnoj veštici “Wandavision” se pokazala kao pravi hit i jedno od najbolje ocenjenih ostvarenja iz tog filmskog univerzuma. Serija je spoj akcionog filma, horora i klasičnog sitkoma.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Svaka epizoda predstavlja omaž drugom sitkom. Ideja je da budu prikazani detalji iz najpoznatijih serija iz pedesetih do dvehiljaditih godina. Autori serije su mnogo pažnje posvetili detaljima i čuvenim scenama, zadiviće vas šta sve niste primetili.

Magičan svet “Wandavision”: Ovo morate da znate pre nego što pogledate seriju o Skarletnoj veštici

Ovako “Wandavision” odaje počast čuvenim sitkomima:

Prva epizoda: Pedesete godine

Prva epizoda predstavlja sam početak sitkoma. Omaž je klasičnim serijama “The Dick Van Dyke Show” i “I love Lucy”. Direktno kopira uvodnu špicu serije “The Dick Van Dyke Show”.

Specijalni konsultant na ovoj epizodi je bio Dik Ven Dajk lično. Epizoda je snimana ispred publike u studiju, a razmera slike 4:3, takav ekran su imali televizori tokom pedesetih. Sam zaplet je zasnovan na naivnom nesporazumu koji je bio čest u mnogim epizodama serija tokom pedesetih. Ideja je bila da prikaže Vandin i Vižnov dolazak u novi grad i upoznavanje sa komšijama. Takođe, želeli su da se našale sa činjenicom da su u starim sitkomima muževi samo odlazili na nepoznati posao i nikada nije objašnjavano šta oni rade tamo. Korišćeni su i stari praktični efekti, pa je sva magija izvođena pred publikom uz pomoć žica.

Druga epizoda: Šezdesete godine

Druga epizoda je urađena poput sitkoma iz šezdesetih godina. Sama uvodna špica je urađena po animiranu uvodnu špicu iz kultne serije “Bewitched”.

Epizoda je inspirisana i serijom “I Dream of Jeannie”, koja je prikazivala neobičnu ženu sa moćima koja pokušava da živi normalan život i svoju tajnu sačuva od komšija. Na ovu radnju je skoncentrisana cela epizoda. Inspirisana je i filmom “Plesentville” u kome vidimo retko pojavljivanje boja u crno-belom svetu. Epizoda se našalila i sa činjenicom da su nekada supružnici u sitkomima spavali u odvojenim krevetima. Ova epizoda pred sam kraj dobija bolju, što bi trebalo da prikaže činjenicu da su polovinom šezdesetih serije počele da se prikazuju u boji.

Ko je zaista Skarletna veštica? Marvelova najmoćnija superheroina je Srpkinja

Treća epizoda: Sedamdesete godine

Treća epizoda nas vodi u sedamdesete godine. Uvodnu špicu je inspirisala popularna serije “The Brad Bunch”, jedna od najpopularnijih serija iz sedamdesetih.

Tokom sedamdesetih su serije počele da prikazuje porodice sa mnogo dece, što vidimo i u ovoj epizodi. I napokon je cela pizoda u boji, pošto su tokom sedamdesetih sve serije bile u boji. Serija se u ovoj epizodi našalila sa činjenicom da sitkomi često pokušavaju da sakriju trudnoću glavne glumice. One bi često nosile velike tašne ili predmete u rukama (poput vaza) kako bi sakrile stomak, to se dešava i sa Vandom.

Peta epizoda: Osamdesete godine

Četvrta epizoda je smeštena u naš svet, pa zato tek peta epizoda prikazuje sitkom osamdesetih. Sam početak uvodne špice je direktan omaž seriji “Growing pains” sa porodičnim portretom i nizom fotografija glavnih junaka.

Snimci sa kraja te uvodne špice, u parku, prikazuju seriju “Puna kuća”, koja je i kod nas bila popularna. Zanimljivo je da su sestre Elizabet Olsen – Meri Kejt i Ešli postale zvezde zahvaljujući seriji “Puna kuća”. Sestra najčuvenijih bliznakinja iz sitkoma sada ima blizance u sitkomu. Epizoda prikazuje kako funkcionišu haotične porodice i više je skoncentrisana na ulogu dece.

Vraća se čuveni Marvelov negativac: Trejler za seriju “Soko i Zimski vojnik” iznenadio publiku (VIDEO)

Naredne epizode

Znamo da nas očekuju bar još dve sitkom epizode u seriji “Wandavision”.

Naredna epizoda, kako je najavljeno, treba da bude omaž hit seriji “Malkom u sredini”. Takođe, trebalo bi da postoji epizoda koja se dešava tokom Noći veštica. Takve specijalne epizode sitkomi su počeli da dobijaju tek tokom devedesetih godina. U toj epizodi će svi glavni likovi nositi svoja odela iz stripova. Kada je reč o dvehiljaditim godinama inspiracija će biti serija “Moderna porodica”. Autorima Marvelove serije se svideo polu dokumentarni format serije, koji liči na “The Office”. Tako da ćemo moći da vidimo kako se glavni junaci obraćaju kameri tj. publici direktno.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar