Ove namirnice NE SMETE da jedete na prazan stomak: Izazvaće bolove i neprijatnost

Dakle, nije reč o hranjivosti, već potencijalnim problemima

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Doručak je (prvi) najbitniji obrok u toku dana, ističu stručnjaci, pa treba obratiti pažnju koje namirnice konzumiramo.

Ovde nije reč o hranjivosti, već potencijalnim problemima s varenjem i neprijatnim bolovima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Jednostavno, određene namirnice treba izbegavati na prazan stomak, a ovo su neke od njih:

Peciva i kvasac

Konzumacija proizvoda na bazi kvasca može dovesti do nadutosti i bolova u želucu. Stručnjaci preporučuju izbegavanje lisnatog testa i kolačića s kvascem za doručak.

Jogurt

Jogurt jeste zdrav, jer sadrži mlečne bakterije savršene za crevnu floru. Ukoliko se konzumira na prazan stomak, te iste bakterije mogu uticati na smanjenje želudačne kiseline.

Paradajz

Paradajz je prepun vitamina i antioksidansa. U pitanju je zdrava vrsta povrća, ali ukoliko se konzumira za doručak, u kombinaciji sa želudačnom kiselinom, može izazvati jak bol.

Foto: Digifoodstock / Profimedia

Krastavac

Stručnjaci preporučuju izbegavanje sirovog povrća za doručak. Krastavci mogu izazvati neželjenu nadutost i gorušicu.

Agrumi

U porodicu agruma spadaju pomorandže, limun, grejpfrut, mandarine, bogate vitaminom C. Iako prilično zdrave namirnice, njihova kiselina može izazvati oštećenje sluzokože, najčešće vrlo bolno.



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar