Stefanović: Oni koji nas napadaju ne razumeju povezanost vojske i naroda

Ministar odbrane se oglasio povodom tvrdnji Udruženja Ateista Srbije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto EPA/CHRISTIAN BRUNA

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, povodom napada danas na pripadnike vojske koji su formirali počasne špalire i preneli kovčeg sa zemnim ostacima patrijarha Irineja, izjavio je da napadi pokazuju koliko malo autori teksta razumeju povezanost vojske i naroda, baš kao i sami politički nalogodavci ovih napada na vojsku i Srpsku pravoslavnu crkvu.

Đilasovci udarili na tri stuba srpstva – Predsednika, Vojsku i Crkvu!

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uvek su sa svojim narodom, kako u svim teškim trenucima, kao što je bio momenat u kome smo učestvovali u organizacionim pripremama za sahranu njegove svetosti patrijarha Irineja, tako i u svim drugim prilikama, zbog čega i jesmo jedna od institucija kojoj građani naše zemlje najviše veruju“, naveo je Stefanović u izjavi za javnost.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Istovremeno, naglasio je, ne treba ni da podseća da vojska u svom sastavu ima i glavnog vojnog sveštenika, glavnog vojnog kapelana i vojnog imama, i da jednaku pažnju, potpuno nepristrasno, poklanja svim veroispovestima i da maksimalno poštuje slobodu veroispovesti.

Novi RASKOL u opoziciji: Đilas sve češće putem svojih medija udara na Jeremića 

“Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije biće i ubuduće uz svoje građane i izvršavaće sve zadatke koje naloži predsednik Srbije, kojima pomažemo svom narodu u različitim situacijama i nalazimo se uz njega i u dobru i u zlu”, istakao je Stefanović.

Udruženje Ateisti Srbije zatražilo je danas od ministra Stefanovića da se izvini građanima zbog, kako to udruženje tvrdi, “zloupotrebe vojske” prilikom sahrane patrijarha Irineja, jer je, prema njihovom mišljenju, Vojska Srbije vojska svih njenih građana, a ne samo pravoslavnih.

Stefanović sa ambasadorom Holandije o saradnji sa NATO: Izuzetan profesionalizam Vojske Srbije

Ateisti Srbije smatraju da je na taj način prekršen Ustav Srbije koji kaže da je Srbija sekularna država.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar