SKANDAL

Đilasovci udarili na tri stuba srpstva – Predsednika, Vojsku i Crkvu!

Napadima na ministra Stefanovića i Vojsku se pridružio i đilasovski bilten "Danas"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube printscreen/N1

Pristalice Dragana Đilasa sramnim komentarima na račun upokojenog patrijarha Irineja još jednom su pokazale da im ništa nije sveto, ali i da im meta napada nije samo vlast u Srbiji nego sve što ima prefiks srpski! Srpska pravoslavna crkva, predsednik Republike Aleksandar Vučić i ministar odbrane Nebojša Stefanović glavna su meta pomahnitalih đilasovaca.

Dok ceo srpski narod u matici i rasejanju tuguje za blaženopočivšim patrijarhom Irinejom, đilasovci traže od ministra odbrane Nebojše Stefanovića da se javno izvini jer je naredio da Garda Vojske Srbije isprati Njegovu svetost na večni počinak! Grupa građana koja sebe naziva “Udruženje Ateista Srbije”, iskoristila je naredbu ministra odbrane kao zgodnu priliku za širenje mržnje prema svemu što je versko i pravoslavno. Dotično udruženje, preko portala Dinka Gruhonjića, napalo je ministra odbrane Nebojšu Stefanovića ali i sve pripadnike Vojske Srbije koji su odali počast preminulom poglavaru SPC. Napadima na ministra Stefanovića i Vojsku se pridružio i đilasovski bilten “Danas”, skandaloznim tekstom u kom se tvrdi da je prisustvo počasne vojne Garde na sahrani patrijarha Irineja, nedopustiv čin. U tekstu se kao “argument” navodi da je Vojska Srbije, vojska svih njenih građana, a ne samo pravoslavaca, te da je to dokaz da Garda nije smela da napravi počasni špalir i oda poštu upokojenom patrijarhu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Paradoksalno je da se Đilasovi „ateisti“ pozivaju na Ustav i Zakon o Vojsci, iako je upravo tim propisima jasno definisano da je „namena verske službe omogućavanje ustavnog prava pripadnika Vojske Srbije na ostvarivanje slobode veroispovesti“.

– Zadatak verske službe je razvijanje i jačanje duhovnih i moralnih vrednosti pripadnika Vojske Srbije, negovanja vojničkih vrlina i patriotizma, kao i oblikovanja građanske odgovornosti i u funkciji je izgradnje, održavanja i povećanja operativnih sposobnosti Vojske Srbije prilikom izvršavanja svih definisanih misija i zadataka. Delatnosti verske službe obuhvataju vršenje bogoslužbenih delatnosti i ostalih verskih delatnosti. Bogoslužbene delatnosti u Vojsci Srbije obuhvataju vršenje bogosluženja i verskih obreda – stoji između ostalog u Zakonu o Vojsci koji je stupio na snagu 1. januara 2008. godine. Sporazum između Ministarstva odbrane i Svetog arhijerejskog sinoda Srpske pravoslavne crkve potpisan je 28. juna 2011, a sporazumi sa preostalih šest tradicionalnih crkava i verskih zajednica (Rimokatoličkom crkvom u Srbiji, Slovačkom evangeličkom crkvom, Reformatskom hrišćanskom crkvom, Evangeličkom hrišćanskom crkvom, Jevrejskom zajednicom u Srbiji i Islamskom zajednicom Srbije) potpisani su 18. oktobra 2011. godine. Potpisivanjem sporazuma omogućeno je sprovođenje Uredbe o vršenju verske službe u Vojsci Srbije.

Novi RASKOL u opoziciji: Đilas sve češće putem svojih medija udara na Jeremića 

U skladu s principom zastupljenosti vernika u Ministarstvu odbrane i Vojske Srbije, definisan je broj formacijskih mesta za vojne sveštenike, odnosno verske službenike po sledećem: 26 formacijskih mesta vojnih sveštenika Srpske pravoslavne crkve, jedno formacijsko mesto vojnog kapelana Rimokatoličke crkve i jedno formacijsko mesto vojnog imama Islamske zajednice Srbije. U Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije planirano je uređenje 41 bogoslužbenog prostora za vernike pravoslavne veroispovesti, dva bogoslužbena prostora za vernike rimokatoličke i tri islamske veroispovesti.

Đilasov kum preti NASILJEM: Fizički ćemo sprečiti održavanje svakih izbora! 

Zahtevamo izvinjenje od pripadnika “Udruženja Ateista Srbije” zbog sramnog i bezumnog napada na Vojsku Srbije, jer osim intelekta, vređaju nam i najdublja verska osećanja. A svim poglavarima drugih konfesija, kao i pripadnicima istih, najdublje hvala za saučestovanje u bolu sa nama koji smo ispratili u carstvo nebesko poglavara SPC.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Obzirom da se sve konfesije međusobno poštuju,kao i što ukazuju poštovanje važnim zbivanjima u Republici Srbiji,čini se da povodom navedene situacije nema problema.

    Odgovori
  2. Dostojni prezira,svaki normalan čovek pokazao bi više ljudskosti u trenutku kad njegov brat plače svim srcem svojim,samo vi držite sektaške propovedi.

    Odgovori
  3. Sram Vas bilo ,vi niste zaslužili ni da se zovete građanima.Ako mogu pijeteta pokazati muslimani naši sugrađani,koja ste vi sekta,u svakom slučaju dostojna prezira.Urazumite se vreme je !

    Odgovori

Ostavite komentar