ŠTA je ako nije bojler?! Ovo je mogući uzrok eksplozije na Čukarici!

Kako se nezvanično saznaje, stan na trećem spratu u kom su se pre širenja vatre čule tri eksplozije, bio je priključen na plin, pa mnogi stanari upravo to navode kao glavni razlog nesreće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/Novosti

Dan posle velikog požara koji je izbio u zgradi u Ulici Leposave Vujošević na Čukarici, a u kom je povređeno 11 osoba, i dalje se sabira načinjena šteta i traže mogući uzroci.

Kako se nezvanično saznaje, stan na trećem spratu u kom su se pre širenja vatre čule tri eksplozije, bio je priključen na plin, pa mnogi stanari upravo to navode kao glavni razlog nesreće.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Iako je u naletu vatre i dima povređeno 11 osoba, oni su istog dana posle ukazane pomoći zbog gušenja dimom pušteni kući. Usled brzog rasplamsavanja vatre, oštećenja su pretrpeli i stanovi na četvrtom i petom spratu objekta.

Devojke SPAVALE kad je bojler eksplodirao: Vlasnik stana otkrio šta ih je SPASILO od smrti (VIDEO)

“Detonacija je bila toliko jaka da nas je sve strašno uznemirila. Odmah sam istrčao napolje i samo čuo vatrogasce kako dovikuju da što pre izvedemo decu na terasu. To smo i uradili, jer se na glavna vrata nije moglo izaći. Dima je najviše bilo u mom stanu, a vatrogasac koji se posle pola sata borbe probio do nas, jedva je disao. Dete mi je bilo uplašeno, strašna scena, toliko su mi suzile oči da sam ga jedva izneo napolje. Moramo privremeno da se odselimo, dok se stan ne sredi. Trenutno je nemoguće ovde ostati”, za “Novosti” priča stanar Ilija Glavinić.

Pogledajte PRVI SNIMAK sa mesta užasa: U eksploziji BOJLERA povređeno 11 ljudi, među njima i deca (VIDEO)

Kako su nam rekli, vatrogasci su polomili prozore u hodnicima kako bi dim mogao da izlazi napolje, a na kraju su morali da probiju i krov. Uzroci izbijanja požara i dalje se ispituju, a iako se prvobitno verovalo da je bojler u kupatilu eksplodirao i izazvao nesreću, kasnije se ispostavilo da je on jedini preživeo “udar”.

“U zgradi je svega nekoliko stanova priključeno na gas, od kojih je i onaj na trećem spratu koji je potpuno izgoreo”,tvrdi jedan od komšija.

“Pretpostavlja se da je točenje gasa u kupatilu, plinska boca ili protočni gasni bojler u kuhinji izazvao požar. Čula se jaka detonacija, a posle nje i dve blaže”.

Poznato je u kakvom su stanju deca koja su iz požara na Čukarici HITNO prebačena u bolnicu

Zgrada u ulici Leposave Vujošević 10, ali i većina objekata u ovom delu grada, kažu meštani, nelegalno je dograđivana pre više od 10 godina. Višespratnica u kojoj je došlo do požara sazidana je 2002. godine, a posedovala je prizemlje i dva sprata, da bi kasnijom nadogradnjom bila dodata još tri. Stanovi na trećem, četvrtom i petom spratu nikada nisu legalizovani, a prema našim saznanjima, tri stana ne poseduju čak ni legalne strujomere.



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar