Sve za veći ponos: DŽELKING je opasna metoda koju primenjuju mnogi muškaraci

Nekad zaista nije vredno toliko rizikovati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Ilustracija/Objektiv/Freepik/asierromero

Koliko god pisali, pričali i tvrdili da nije sve u veličini, neki muškarci i dalje “pate” za kojim santimetrom više.

Zato i ne čudi, što je metoda kojom se tvrdi da se može povećati dužina polnog organa, toliko popularna među “jačim” polom, iako je veoma opasna.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Dželking bukvalno znači da ćete penis rastegliti, a ova metoda, po rečima stručnjaka, vuče korene sa arapskog područja i postoji vekovima.

U poslednje vreme, sve više muškaraca se raspituje za ovaj postupak, i dok su sa jedne strane oni koji tvrde da su zadovoljni rezultatima, sa druge se nalazi sve više medicinskih stručnjaka, koji upozoravaju koliko ovakva praksa može, na duže staze, naneti štete.

Kako su pokazala istraživanja ranijih godina, operacija povečanja penisa je i dalje jedna od onih koje muškarci najviše žele, te ne čudi interesovanje za bilo šta što njihov “ponos” može učiniti masivnijim.

Foto/Freepik/Freepik

Šta je dželking

U ovo spada niz vežbi koje imaju za cilj istezanje tkiva i povećanje dužine.

Sličan je masturbaciji, s tim što se čeka da ste gotovo u erekciji, nakon čega se primenjuju pokreti koji više liče na mužu.

Dželking je u osnovi remodelovanje tkiva, a oni koji su probali tvrde da pomaže u protoku krvi u penisu i pojačava erekciju, uzrokujući promenu veličine.

Foto/Pixabay/Pixabay

Da li dželing zapravo funkcioniše?

Urolog Jamin Brahmbhat, za portal Men’s Health kaže, da ti ponavljajući, traumatični pokreti, mogu da prouzrokuju ožiljke koji vremenom mogu da se pretvore u Pejronijevu bolest, odnosno, da dođe do erektilne disfunkcionalnosti.

Dodao je da takvi ožiljci vremenom krive penis, otežavaju erekciju i samu penetraciju.

“Sama tehnika je veoma bolna, a ponekad je potrebno i do godinu dana da se formiraju ožiljci i da se eventualno vide promene u veličini penisa”, dodao je na kraju.

Sa njegovim tvrdnjama slaže se i njegov kolega, doktor Premal Patel sa Univerziteta u Majamiju. On savetuje da se svi muškarci koji su nezadovoljni veličinom jave svom lekaru, jer ne postoji nijedan naučni dokaz da ova metoda deluje, već da može da bude opasna.

 

 

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar