Čuveni triler stiže na daske koje život znače: “Da Vinčijev kod” postaje predstava

Godine 2021. će publika imati prvu priliku da je pogleda

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Jedan od najpoznatijih trilera 21. veka – “Da Vinčijev kod” sada postaje predstava.

Naime, ovaj čuveni roman Dena Brauna će sledeće godine početi da se igra na daskama koje život znače. Projekat se još uvek priprema, a plan je da ovaj predstava gostuje u više pozorišta širom Velike Britanije.

Predstavu je režirao Luk Šepard, a scenario adaptirali Rečel Vogstaf i Dunkan Abel. Predstava će, kao i roman i film, početi ubistvom kustosa Luvra unutar muzeja, a glavni likovi će se uputiti u potragu za Svetim Gralom, uz pomoć najvećih dela Leonarda da Vinčija.

“Jako sam srećan što sada mogu da vam saopštim da “Da Vinčijev kod” postaje predstava, koja će početi da se igra 2021. godine. Nadam se da ću uskoro sa vama moći da podelim više detalja”, napisao je pisac Den Braun.

Podsetimo da je “Da Vinčijev kod” početkom dvehiljaditih zaludeo ceo svet. Postao je najprodavaniji roman ovog veka, i za sada se prodalo čak 100 miliona primeraka širom sveta. Godine 2006. je po romanu snimljen film, a ulogu profesora Roberta Lengdona je odigrao Tom Henks. Nakon toga su usledeli filmski i književni nastavci.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar