Danas bi imao 23 godine: Pre tačno 21 godinu NATO je ubio Marka (2) u očevom naručju (FOTO)

U trenutku kada je pala bomba, Vladan je sina držao u rukama, pokušavajući da ga zaštiti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Facebook/Printscreen

Dvogodišnji Marko Simić tragično je nastradao kobnog 31. maja 1999. godine kada ga je u naručju oca Vladana usmrtila NATO bomba prilikom bombardovanja stambene zgrade u Novom Pazaru.

Otac i dečak su nakon šetnje svratili do Vladanove prodavnice u toj zgradi kada je krenuo napad. U trenutku kada je pala bomba, Vladan je Marka držao u rukama, pokušavajući da ga zaštiti.

Desetak dana pre bombardovanja Marko je napunio dve godine. Bio je živahno dete, uvek je razdragano trčkao, željan znanja, ali je njegov mladi život prekinula NATO agresija.

Marko bi danas napunio 23 godine, verovatno bi bio četvrta godina fakulteta i živeo život dostojan jednog mladog čoveka. Nažalost, ušao je istoriju kao jedna od najmađih osoba koja je stradala od “Milosrdnog anđela”.

U trenutku kada se na ovu stambenu zgradu u Novom Pazaru obrušila NATO bomba život je izgubilo 11 civila među kojima su bili Marko i njegov otac.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (1)

  1. Imam pitanje za Cedu i ostale koju su za clanstvo Srbije u NATO,da ste nedaj Boze ovo doziveli da li bi bili za?sram i stid da vas bude?

    Odgovori

Ostavite komentar