Miris koji vraća u detinjstvo: Napravite domaću štrudlu sa makom

Mekano testo i sočan fil

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Štrudle su jedne od omiljenih poslastica već decenijama, a one sa makom su možda i najzanimljiviji izbor ako ste se namerili da napravite ovakav kolač.

Ranije nije moglo da prođe neko veće porodično okupljanje bez ove štrudle.

Ukoliko ste ljubitelj maka, ovaj jednostavan recept ćete sigurno praviti iznova i iznova.

Foto/Pixabay.com

Sastojci:

Za testo:

500 gr brašna

250 ml mleka

30 gr kvasca

1 jaje

1 žumance

50 gr šećera

50 gr otopljenog maslaca

Za fil:

500 gr maka

200 gr šećera

1,5 šolja mleka

1 jaje

Foto/Pixabay.com

Priprema:

Razmutite u mlakom mleku kvasac i šećer. Potom dodajte ostale sastojke za testo i umesite. Neka odstoji 20-ak minuta, a zatim podelite na 3 dela. Pomešajte mak i šećer da biste napravili fil. Zagrejte mleko skoro do ključanja. Iz nekoliko puta dodajte mleko u mak i šećer i dobro promešajte. Testo razvucite pa premažite filom i formirajte rolat. Obložite pleh pek papirom ili premažite uljem, pa stavite štrudlu, a onda je premažite umućenim jajetom. Stavite da se peče u rerni na 200 stepeni dok štrudla ne porumeni.

Otpale jabuke, jezgro i oljuštenu koru ne morate bacati: Napravite od njih jabukovo sirće, jednostavno i super zdravo



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar