Slavna i svima omiljena holivudska glumica Odri Hepbern, u naša srca ušla je po svojoj vanremenskoj lepoti i neodoljivom šarmu, ali ako isprobate recept za njenu omiljeni ručak postaće vam inspiracija za kuvanje.
Njen sin je svojevremeno objavio knjigu recepata svoje majke, u kojoj je preneo i brojne anegdote iz njenog života i njene kuhinje.
Jedan od tih recepata je i pasta, koju je ona obožavala, ali sa vodkom – “Penne a la Vodka”.
Nije za doručak, još manje kod Tifanija, ali makar na trenutak neka Odri Hepbern bude deo i vašeg života.
Sastojci:
1/3 luka ili 1/2 mladog luka, oljuštenog i sitno iseckanog
malo mlevene crvene paprike
80 g neslanog putera
1 šolja (230 g) paradajz pirea
½ šolje (120 ml) ruske vodke (dobrog kvaliteta)
½ šolje (120 ml) guste pavlake za kuvanje
Krupna morska so
500 g paste
30 g parmezana, narendanog
Priprema:
U velikom tiganju propržite luk i papriku na puteru na srednjoj vatri. Dodajte paradajz pire, smanjite temperaturu na nisku i kuvajte nekoliko minuta, a zatim umešajte vodku. Kuvajte 15 minuta i dodajte pavlaku. U međuvremenu, stavite veliku šerpu vode da proključa. Dodajte šaku krupne morske soli i dodajte testeninu. Skuvajte testeninu dok ne postane “al dente”, ocedite u cediljku i dodajte u sos. Pojačajte vatru i pržite u tiganju jedan minut, mešajući da se testenina dobro prekrije sosom. Pospite parmezanom i prijatan ručak.
Komentari (0)