Penne a la Vodka: Pasta sa vodkom po receptu Odri Hepbern

Ovaj recept jednostavno morate da isprobate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/ EverythingAudrey

Slavna i svima omiljena holivudska glumica Odri Hepbern, u naša srca ušla je po svojoj vanremenskoj lepoti i neodoljivom šarmu, ali ako isprobate recept za njenu omiljeni ručak postaće vam inspiracija za kuvanje.

Njen sin je svojevremeno objavio knjigu recepata svoje majke, u kojoj je preneo i brojne anegdote iz njenog života i njene kuhinje.

Foto: Unsplash/ JEsse

Jedan od tih recepata je i pasta, koju je ona obožavala, ali sa vodkom – “Penne a la Vodka”.

Nije za doručak, još manje kod Tifanija, ali makar na trenutak neka Odri Hepbern bude deo i vašeg života.

Sastojci:

1/3 luka ili 1/2 mladog luka, oljuštenog i sitno iseckanog

malo mlevene crvene paprike

80 g neslanog putera

1 šolja (230 g) paradajz pirea

½ šolje (120 ml) ruske vodke (dobrog kvaliteta)

½ šolje (120 ml) guste pavlake za kuvanje

Krupna morska so

500 g paste

30 g parmezana, narendanog

Priprema:

U velikom tiganju propržite luk i papriku na puteru na srednjoj vatri. Dodajte paradajz pire, smanjite temperaturu na nisku i kuvajte nekoliko minuta, a zatim umešajte vodku. Kuvajte 15 minuta i dodajte pavlaku. U međuvremenu, stavite veliku šerpu vode da proključa. Dodajte šaku krupne morske soli i dodajte testeninu. Skuvajte testeninu dok ne postane “al dente”, ocedite u cediljku i dodajte u sos. Pojačajte vatru i pržite u tiganju jedan minut, mešajući da se testenina dobro prekrije sosom. Pospite parmezanom i prijatan ručak.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar