“Neprijatelj zna da nas mora očekivati na kopnu, u vazduhu i na moru”: Hezbolah spreman za rat sa Izraelom, i Kipar je meta?!

Trenutna konfrontacija je "najveća bitka od 1948. godine", godine kada je Izrael proglasio nezavisnost, i "promeniće lice regiona i oblikovati njegovu budućnost", rekao je Hasan Nasralah

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Sajed Hasan Nasralah Foto: printscreen/youtube

Hezbolah je spreman za potpuni sukob sa Izraelom, rekao je šef šiitske milicije Hasan Nasralah. On je takođe upozorio Kipar da bi mogao da bude meta ako bude domaćin izraelskim snagama, piše Raša Tudej.

Nasralah je održao televizijski govor u sredu, posle komemoracije Samiju Talebu Abdulahu, komandantu Hezbolaha koji je ubijen u izraelskom napadu na južni Liban ranije ove nedelje.

“Neprijatelj zna da nas mora očekivati na kopnu, u vazduhu i na moru, a ako se nametne rat, sledi otpor bez pravila ili ograničenja”, rekao je on i dodao da “neće biti bezbednog mesta od projektila i dronova”.

Trenutna konfrontacija je “najveća bitka od 1948. godine”, godine kada je Izrael proglasio nezavisnost, i “promeniće lice regiona i oblikovati njegovu budućnost”, rekao je Nasralah.

Hezbolah udara na izraelske položaje “u okviru određenog i specifičnog rasporeda”, tvrdi Nasralah, napominjući da ta grupa ima “veliku količinu informacija” o izraelskim utvrđenjima, broju i raspoređivanju.

Nasralah je prvi put zapretio Kipru, rekavši vladi u Nikoziji da je ta zemlja “otvaranjem svojih aerodroma i baza za neprijatelja da gađa Liban, postala učesnik rata”. On tvrdi da Izrael ima tajne planove za korišćenje aerodroma na Kipru ako njegove sopstvene vazdušne baze budu onesposobljene zbog napada Hezbolaha.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su u utorak da su priveli kraju “operativne planove za ofanzivu u Libanu”.Izvor: RT

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar